Connect with us

technokrata

Új Sony házimozi rendszer

Smart home

Új Sony házimozi rendszer

Az Esprit sorozat legújabb tagja videójel felkonvertálással, automatikus beállítási rendszerrel, digitális erősítővel és vezeték nélküli hátsó hangsugárzókkal rendelkezik.

A TAV-L1 típusjelzésű házimozi rendszerhez hasonlóan, az új DAV-LF1H modellt is a Sony londoni tervezőközpontjában tervezték, és Tokióban gyártják. Azoknak készült, akik ki akarják élvezni a házimozirendszerek nyújtotta élményt, anélkül, hogy hangsugárzókkal kellene telezsúfolniuk a lakást, vagy órákig kellene a telepítéssel illetve a beállításokkal bajlódniuk.

Az új modell lelke nem más, mint a Sony 32 bites S-Master digitális erősítője, amely kizárólag a legértékesebb házimozirendszerekbe kerül beépítésre, mint például a STR-DA7100ES. Mind az öt hangsugárzó 100 W, míg a mélysugárzó 280 W teljesítményre képes – ilyen teljesítményt korábban csak a különálló elemekből épülő audio rendszerektől várhattunk el.

A DCAC rendszer elemeként a Sony fejlesztői egy mérő és kalibráló szoftvert telepítettek a főegységre, mely egy sztereó mikrofon segítségével dolgozik. Elég egyetlen gombnyomás, és a rendszer 30 másodpercen belül elvégzi a szükséges beállításokat; gyors, pontos és rugalmas, amely még a leglehetetlenebb hangsugárzó beállításokkal is megbirkózik.

A vezetékek igen sok gondot okozhatnak egy házimozirendszer hangsugárzóinak elhelyezésekor, nem is beszélve arról, ha központi helyen, szem előtt futnak. A Sony ezért a DAV-LF1H modellbe beépítette az S-DIAT (Sony´s Digital Infrared Audio Transmission) rendszert. A DIAT vezeték nélkül, infravörös jelátadó rendszeren keresztül továbbítja az audio jelet a hátsó hangfalakhoz. Az infravörös technológia mentes az egyéb vezeték nélküli megoldásokra jellemző interferencia problémáktól, amit olyan hétköznapi eszközök is okozhatnak, mint a mobiltelefon, a mikrohullámú sütő vagy az egyéb vezeték nélküli adatátviteli rendszerek. A jelátvitel megbizhatóságát egy megelőző hibakorrekciós rendszer biztosítja.

A négy fő hangsugárzó – jobb és bal oldali elülső és hátsó – állítható magasságú lábakon áll, hogy a hangzást bármilyen szobában megfelelően be lehessen állítani. Szükség esetén levehetők a lábakról, és falra szerelhetők. A központi hangsugárzóhoz hasonlóan Nano-fine jeladóval látták el őket, amely 50 kHz frekvenciát is lehetővé tesz. A hangsugárzókat a Sony kompakt Digital Direct Twin Drive mélysugárzója egészíti ki.

A főegység felkonvertáló videó kimenete szinte HD minőségre emeli a hagyományos DVD minőséget. A legújabb Sony vevőkhöz hasonlóan a DAV-LF1H is rendelkezik hordozható audio erősítővel. A csatlakoztatott eszközökön keresztül nem csupán tömörített MP3 zenefájlok játszhatók le, de DivX formátumok is, vagy akár JPEG képek is levetíthetők.

A főegység csatlakozási lehetőségei: video és audio bemenet, két koax és egy optikai digitális audio bemenet külső egységek csatlakoztatására, valamint video, RGB (Scart) kimenet. Az alapfelszereltséghez tartozik egy 30 programhelyes FM RDS/AM tuner, mely az előre programozott távvezérlővel is működtethető.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák