Connect with us

Érintőkijelzős új multi távirányító

Smart home

Érintőkijelzős új multi távirányító

A Logitech Harmony távirányítója újjászületett.

A gyártó Harmony távvezérlőinek termékcsaládja most egy prémium kategóriás darabbal bővült: itt az új Harmony 1000 távirányító, színes érintőkijelzővel. Bár kinézetre olyan, mint a drágább, egyedi igényekre kialakított távirányítók, a Harmony 1000 ára kedvezőbb, üzembe helyezése egyszerűbb, és használata is könnyebb.

A Harmony 1000 távirányító érintés-érzékeny kijelzője leegyszerűsíti a ˝tevékenység alapú˝ irányítást, mivel a lényeges gombok mindig ott jelennek meg, ahol éppen szükség van rájuk. A manapság kapható felső kategóriás távirányítókkal ellentétben a Harmony 1000 minden infravörös vevővel ellátott készüléket vezérelni tud, legyen az egy videomagnó, egy digitális videófelvevő, egy nagyfelbontású televízió vagy bármilyen más háztartási gép. A Harmony 1000 távirányító külön kapható kiegészítője, a Logitech Harmony Wireless Extender rádiófrekvenciás jelek segítségével házimozi rendszerünk másik szobában elhelyezett egységeinek is parancsolni tud, még csukott ajtókon át is.

Amikor először kézbe vesszük az elegáns, szögletes távirányítót, a 9 centiméteres színes kijelzőn a szórakoztató tevékenységekkel kapcsolatos piktogramokat láthatunk: TV nézés, filmlejátszás, zenehallgatás vagy videójáték. Elég egyetlen érintés valamelyik felett, és az egész házimozi rendszer a választott tevékenységnek megfelelő állapotba kerül.

A tevékenység kiválasztása után a távirányító kijelzőjén az adott tevékenységhez szükséges gombok jelennek meg. Más univerzális távirányítókkal ellentétben nem kell több tucat felesleges gombot kerülgetnünk. Ha pédául egy digitális videófelvevőről (DVR) akarunk tévét nézni, akkor a kijelzőn az ehhez illő előre-hátra lapozó, felvevő és lejátszó gombok jelennek meg. Ha viszont egy zenei CD lejátszását választjuk, akkor a zeneszámok közti navigációt segítő gombokat láthatunk. A Harmony 1000 távirányítón mindössze 9 állandó gomb van, amik a tevékenységek legtöbbjénél használható alapvető funkciókat látják el. Ilyen például a hangerőszabályzó, a csatornaváltó és egy négyirányú navigációs billentyű. A távvezérlő beépített, újratölthető akkumulátorról üzemel, amihez egy kényelmes és elegáns töltőállomás is tartozik, így soha nem kell elemcserével bajlódnunk, és van egy biztos hely, ahol a távirányítót mindig megtaláljuk. A távvezérlőt egy teljes feltöltéssel – aktivitásunktól függően – akár egy hétig is használhatjuk.

A Harmony 1000 távirányító az Egyesült Államokban és Európában is idén ősszel jelenik meg a piacon. Javasolt fogyasztói ára Európában 499 euró lesz, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert. A Logitech Harmony Wireless Extender kiegészítő is ősztől lesz kapható 149 eurós javasolt fogyasztói áron.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom