Connect with us

Hirdetés

technokrata

Papírvékony laptoppal sokkol az Asus

Laptop

Papírvékony laptoppal sokkol az Asus

Szupervékony MacBook konkurenst mutatott be a tajvani gyártó.

Szinte biztos, hogy az Apple MacBookja lebegetett a tervezők szemében, amikor megalkották a ZenBook 3-at. Az újdonság nemcsak vékonyabb, de erősebb és könnyebb is a MacBooknál, amire a sajtótájékoztató során igen büszkén hivatkozott is a tajvani gyártó.

asuszenbook3

A készülék egyébként egy alig 11,9 mm vékony alumínium házat kapott, ennek is köszönhető, hogy a ZenBook 3 alig 910 grammot nyom a mérlegen. Ennek fényében igen impresszív, hogy a 12,5 colos Full HD felbontású képernyő Gorilla Glass 4 bevonatot is kapott azaz az esetleges karcoktól sem kell tartani. A háttérvilágított billentyűzet alatt egy igazi erőgép is lapulhat, hiszen a ZenBook 3-at akár egy Intel Core i7 processzorral, 16GB RAM-mal és 1TB PCIe SSD-vel is megrendelheti a leendő vásárló.

asuszenbook32

A 40 wattórás akkumulátor a gyártó közleménye alapján 9 órán át működteti a készüléket. Jó hír, hogy ezt gyorsan fel is lehet tölteni, az USB-C csatlakozónak hála 49 perc alatt 60%-nyi töltést varázsolhatunk a telepbe. Persze a vékonyságnak ára is van, a MacBookhoz hasonlóan a ZenBook 3 is csak egyetlen USB-C-vel kerül piacra, ám az Apple-től eltérően a tajvani gyártó legalább egy dokkolót mellékel a készülékhez. Ezzel extra USB portot, HDMI és VGA csatlakozót illetve egy SD kártyaolvasót is kapnak a felhasználók.

asuszenbook33

A tajvani gyártó nagy reménysége 1499 dolláros (422 ezer forintos) alapáron kerül majd piacra, ezért Intel Core i5 processzort és 512 GB SSD-t tartalmaz a laptop, míg a Core i7-es processzorral és 1 TB-os SSD-vel felszerelt kiadásért 1999 dollárt (564 ezer forint) kell majd fizetni. A hazai elérhetőségről sajnos még nincs információ, de valószínűleg még a nyáron megjelennek az Asus újdonságai.

 



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés