Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási bajban van a PC-piac

Laptop

Óriási bajban van a PC-piac

Egyre kevesebb számítógépet vásárolnak.

Gyakorlatilag évtizedes mélypontra jutott a PC-piac, legalábbis a Gartner és az IDC felmérései alapján. Míg a Gartner szerint a termékkategória az első negyedév során 9,6%-os csökkenést szenvedett el, így csak 64,8 millió eszköz talált gazdára. Összehasonlításképp utoljára 2007-ban járt 65 millió alatt az eladási mutató, azaz igen rossz a helyzet.

Lenovo YOGA 710 11-inch_laptop_silver

Sőt, az IDC mérései még rosszabb képet festenek, az elemzőcég szerint ugyanis a globális visszaesés 11,5%-os volt és csak 60,6 millió PC talált gazdára. Érdekes, hogy az eladási sorrentben sem értenek egyet a cégek, hiszen míg a Gartner szerint a Lenovo, a HP, a Dell, az ASUS és az Apple volt az 5 legnagyobb PC-gyártó, míg az IDC szerint a Lenovo-t, a HP, a Dell, az Apple és az ASUS követte.

macbook1

A legnagyobb problémát alapvetően az jelenti, hogy sem a magánszemélyek, sem a cégek nem akarnak új számítógépet vásárolni, hiszen manapság már 5-6 évig is jól használható egy PC. Bár a Windows 10-et sokan megváltóként várták, egyelőre úgy tűnik, hogy ezen a trenden a redmondi gyártó újdonsága sem tud változtatni.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés