Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hosszú időre keresel laptopot? Ezek a legmegbízhatóbb márkák

Laptop

Hosszú időre keresel laptopot? Ezek a legmegbízhatóbb márkák

Egy amerikai szervezet megvizsgálta, hogy mely márkák laptopjai a legtartósabbak.

Az amerikai Consumer Report egy igen nagyszabású kutatást végzett 2015 végén. A céljuk az volt, hogy kiderítsék, mely laptopmárkák termékei a legmegbízhatóbbak, azaz mi az, amit a felhasználóknak érdemes megvásárolni, ha hosszú távra terveznek. A felmérés során 58 ezer olyan tulajdonost kérdeztek meg, akik az elmúlt 5 évben vásároltak már valamilyen laptopot.

macbook_air_2013_3-800x270-640x216

Kiderült, hogy a megkérdezettek 20%-a az elmúlt három évben már vitte valamilyen oknál fogva szervizbe a készülékét. Csalódást keltő, hogy az olyan, hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő márkák, mint a Dell, a HP, az Asus, az Acer, a Lenovo és a Toshiba gépeinek körülbelül 18-19%-a hibásodott meg három év alatt. Jobban jártak a Samsung és Gateway tulajdonosok (ez utóbbi márka az Acer leányvállalata, hazánkban kevésbé ismert) hiszen az ő készülékeiknek csak a 16%-ánál mutatkozott valamilyen hiba. A legjobban az Apple felhasználók örülhetnek, a kaliforniai vállalat laptopjainak ugyanis életük első három évében mindössze a 10%-a hibásodott meg.

A MacBook családon belül az Air bizonyult a legmegbízhatóbbnak, ezeknél 7%-os a hibaarány. Üröm az örömben, hogy a Consumer Reports szerint az Apple modelljeinek az iparág többi tagjánál drágább a javíttatása, azaz bár ritkábban van gond a modellekkel, a hiba megoldása mégis több pénzt igényel majd.

Young woman, talking on a mobile phone and using a laptop

Nem úgy tűnik azonban, hogy ez a felhasználókat annyira zavarná, a felmérésben ugyanis azt is megkérdezték, hogy ki mennyire elégedett a készülékkel. Megdöbbentő, hogy míg az Apple felhasználók 71%-a nyilatkozott pozitívan a számítógépéről, addig ugyanez az arány a többi PC esetén csak 28%.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés