Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem látod majd a pixeleket a Samsung új laptopján

Dotkom

Nem látod majd a pixeleket a Samsung új laptopján

A dél-koreai cég is beszáll a 4K laptopok világába.

A Samsung bejelentette végre a 4K felbontású laptopját. Az ATIV Book 9 Pro nevű gép 15,6 hüvelykes kijelzővel, 3840X2160 felbontással és érintőképernyővel érkezik. Továbbá a “valós idejű HDR fejlesztés” néven bejelentett újítás is vásárlásra csábítja a fogyasztókat.

A bejelentett adatokból kiderül, hogy egy igen jó gépet készül piacra dobni a cég. A processzor egy 2,6 GHZ-es, hatodik generációs Intel Core i7 lesz,  mellé pedig 8 GB RAM, 256 GB SSD háttértár, egy NVIDIA GeForce GTX 950M videókártya és négy hangszóró kap még helyet a gépházban . Súlya körülbelül 2kg lesz, azaz nem versenyez a legújabb pehelykönnyű modellekel, de biztosan nem szakadunk majd bele a cipelésébe.

NT940Z3LI_003_

A nyilvánosságra hozott részletekben az árát is meg lehet találni, 1600 dollárba kerül majd Amerikában, ami ismerve a gép paramétereit egy igen reális ár lehet.

Egy árnyoldala van az új szuper gépnek, ez pedig a akkumulátoridő. A hivatalos számok 6,5 órát mutatnak maximális üzemidőnek, ami nem kimagasló, de még mindig jobb, mint más hasonló felbontású laptopoké.

Samsung-ATIV-Book-9-Pro

Egy másik laptopot is bejelentett a Samsung. Az ATIV Book 9 Spin nevű hordozható számítógép különlegessége, hogy a képernyője 360 fokban forgatható lesz. Ez a modell viszont nem rendelkezik 4K-s felbontással. Kisebb képernyővel, 13,3 hüvely, 3200X1800 QHD felbontással, érintőképernyővel és a ‘valós idejű HDR fejlesztéssel’ kerül a polcokra. Processzora egy 2,5 GHZ-es Intel Core i7, a RAM és a háttértár azonos a Pro-éval, de az akkumulátor üzemideje akár 7 óra is lehet.

NT940Z3LI_spin

A forgatható képernyő miatt akár tabletként is funkcionálhat a készülék. Kap egy kültéri beállítást is, mely felkapcsolja a képernyőfényt, hogy például a napsütésben is tudjuk látni a képet. Ennek a modellnek az ára 1400 dollár lesz.

Mindkét laptop már ebben a hónapban piacra kerül az Egyesült Államokban. A hazai megjelenés még nem ismert.

Forrás: The Verge



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés