Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az XP halála miatt felpörögtek a PC eladások

Laptop

Az XP halála miatt felpörögtek a PC eladások

Jót tesz az XP kifuttatása a PC eladásoknak.

Most is érvényes a régi mondás, miszerint minden rosszban van valami jó. Kétségtelen, hogy sokak számára a mai napig megfelelőnek bizonyul a napi teendőik elvégzésére a Windows XP, ám a Microsoft matuzsáleme mára végérvényesen elavul, így a redmondi vállalat döntése alapján április 8-tól nem kap több frissítést a rendszer.

windows-xp-wallpaper-download-20

Ez a lépés igen jól jött a gyengélkedő PC piac számára, hiszen az új szoftver mellett a számítógépeket is kicserélik, így a folyamatos csökkenést mutató ágazat most végre 10%-kal növekedett az előző évhez képest. A rossz hír, hogy ez a növekedés sem állította növekedési pályára a grafikont, továbbra sem sikerült elérni, hogy a néhány évvel ezelőtti számokat hozzák az értékesítések, a 2014-es évben a Citi előrejelzése szerint így is 4%-os csökkenés várható.

A táblagépek és az okostelefonok egyre növekvő sikere miatt nem is valószínű, hogy valaha ez az arány megváltozik, a tradicionális PC gyártóknak így a hordozható eszközök és a vállalati szféra felé kell elmozdulniuk, ha növelni szeretnék bevételeiket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés