Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden jó ha VAIO – A Sony őszi sajtótájékoztatóján jártunk

Laptop

Minden jó ha VAIO – A Sony őszi sajtótájékoztatóján jártunk

Profi bemutatón mutatta be őszi notebook kollekcióját a Sony.

Kedden délelőtt tartotta meg őszi, VAIO-kkal kapcsolatos sajtótájékoztatóját a Sony. A TV2 Sztárban Sztár stúdiójában megrendezett eseményen a japán vállalat két újdonságáról a Vaio Tap 11-ről és a Vaio Fit-ről volt szó,  velük együtt már 5 modellt kínál az idei őszi szezonban a Sony. Ezekről már korábban beszámoltunk, így az alábbi linkeken minden kedves olvasó megismerheti a Vaio Duo 13-at, a Pro 13-at és a Fit sorozatot is.

Az esemény háziasszonya Liptai Klaudia volt, a sajtótájékoztatót pedig Jécsi Dávid a Vaio termékmenedzsere tartotta.

Vaio Tap 11

A billentyűzet nélkül alig 830 grammot nyomó táblagép első látásra úgy tűnik, mint ami szétesett és a felső része elvált az alsótól. Mivel manapság sok táblagéppel találkozunk, maga a Sony is rendelkezik ilyennel, így a Vaio mérnökei úgy voltak vele, hogy ideje valami különlegessel megbolondítani ezt az elképzelést.

Sony-Vaio-Tap-11

 

Ez a Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló billentyűzet lett, amit mágnesek illesztenek a géphez, így hordozva egy normál laptopnak tűnik, ám ahogy “feltárjuk” egyből előtűnik a csalfa megoldás. Természetesen egy ilyen eszköznek használhatónak kell lennie a hagyományos klaviatúra nélkül is, a Sony ezért egy tollat is mellékel a modellhez, ezzel kezelhető a 11,6”-es, FullHD felbontással bíró,  a természetes színek érdekében TRILUMINOS technológiával is felvértezett megjelenítő.

Sony-Vaio-Tap-11-2

 

Az elegáns, OmniBalance névre keresztelt külső mögött egy 1,2 GHz-es Intel Pentium processzor, 4 GB RAM és 128 GB SSD kapott helyet. Akárcsak a japán vállalat legtöbb modellje, a Tap 11-es is rendelkezik NFC-vel, Bluetooth 4.0-val és GPS-szel is.

Vaio Fit multi-flip

Talán az előbbinél is különlegesebb a 13,14 illetve 15”-es kivitelben is kapható Vaio Fit multi-flip nevű készülék. Az egy vonal elv szerint tervezett modell hátlapján ugyanis egy vékony csík – vagyis vonal- fut végig, ez pedig bár első ránézésre nem nagy dolog, alapjában határozza meg a készülék funkcióinak tárházát.

16193328

Az elsőre csak egy szimpla, elegáns laptopnak tűnő Fit ugyanis egy speciális mechanikával lett felvértezve, aminek a segítségével laptopból egy pillanat alatt táblagéppé vagy digitális képkeretté varázsolható. A kiállított – tegyük hozzá, prototípusokról lévén szó – készülékeken egy kissé talán túl érzékenynek találtam a megoldást, ha az ember nem rögzíti a pozíciórögzítő kapcsolóval a számára megfelelő állást, akkor nagyon könnyen átfordulhat a kijelző, ami okozhat meglepetéseket. A speciális kialakítás egyébként egy “szabványos” notebookot rejt magában. A Sony-tól már jól ismert TRILUMINOS technológiával megáldott, FullHD felbontású kijelző itt is a repertoár része, csakúgy mint a Bluetooth 4.0, az NFC és a GPS is. A paletta a 14”-es kiadással kezdődik, ebben egy 1,7 GHz-es Pentium processzor, 4 GB memória és 500 GB-os HDD található. A sorban őt  a 15”-es variáns követi, ebben már egy 1,6 GHz-es Intel Core i5 processzort találunk, memóriából pedig 8 GB-ot helyeztek el a mérnökök.

ifa2013sonyvaiofit-2

A HDD mellett megjelenik az SSD is, igaz itt még nem teljes értékű megoldásként, az 1 TB-os merevlemez mellé ugyanis a programok gyorsítása érdekében egy 16 GB-os SSD került. Elsőként itt jelenik meg a dedikált Intel GPU helyett a 2 GB RAM-mal rendelkező Nvidia GeForce GT735M névre hallgató videokártya. Szokták mondani, hogy kicsi a bors, de erős. Ez pontosan igaz a 13”-es Vaio Fit-re, a modellbe ugyanis egy 1,8 GHz-es Intel Core i7 processzor, 8 GB RAM és 128 GB SSD került. Itt már megjelenik a Tap 11-nél is megismert digitális toll is, azaz kedvünkre rajzolgathatunk és jegyzetelhetünk, az ujjunknál jóval pontosabban. A Windows 8-al piacra kerülő modellek már az ősz folyamán eljutnak a kereskedésekbe.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés