Connect with us

Új Pro vonal és ingyenes rendszer az Apple-től

macbookpro2013

Laptop

Új Pro vonal és ingyenes rendszer az Apple-től

Az új MacBook Pro-k mellett elárulták az összes részletet a decemberben érkező Mac Pro-ról és megtudtuk mikor jön az új OSX.

Kedd este hivatalosan is leleplezte legújabb MacBook Pro modelljeit az Apple. A kaliforniai vállalat mostantól végérvényesen elköszönt a korábbi, optikai meghajtóval is rendelkező MacBook vonaltól, a helyüket a minden eddiginél olcsóbb, vékonyabb és erősebb Retina kijelzős vonal vette át.

MacBook Pro

Az új 13″-es MacBook Pro alig 1,8 centiméter vékony és 1,5 kg súlyú. Akárcsak a dimenziói, az ára is átalakuláson ment keresztül, mostantól akár 1299 dolláros áron megvásárolható lesz a kaliforniai gyártó terméke. A Wifi 802.11ac támogatással rendelkező notebook akkumulátora 9 órán át működik. Szintén bemutatták a 15″-es kiadást is, a nagyobbik testvér megkapta az Intel új, Iris Pro névre hallgató grafikus chipjét, de igény szerint Nvidia GeForce GT 750M GPU is elérhető a kínálat feljebb lévő tagjain.

macbookpro2013

A Haswell processzorokkal piacra kerülő 15″-es MacBook Pro alapváltozatban 1999 dollárba kerül, ezért a pénzért 2.0GHz Core i7 processzort, 8GB RAM-ot és 256GB-os SSD-t kapunk. Mindkét kijelzőmérettel rendelkező modell már mától elérhető az amerikai piacon, hozzánk várhatóan az elkövetkezendő hetekben érkeznek meg az első szállítmányok.

Mac Pro

Végre valahára teljes valójában is megtekinthettük az Apple új szuperszámítógépét. A Mac Pro 2999 dollártól lesz elérhető és a vállalat képviselői szerint mindent képvisel amit ma az Apple a pro vonalnak nyújtani tud. A mac mini csöndességét megörklő Pro ívelt készülékházába egy Intel Xeon E5 processzor került ami mellé akár 64 GB RAM is tartozhat.

MacPro

A dupla AMD FirePro videokártya 6 GB RAM-mal gazdálkodhat, a 6 Thunderbolt 2 csatlakozónak hála pedig akár 3 4K felbontású monitor meghajtását is rábízhatjuk a gépre.  Az alapkivitel egy  3.7GHz-es négymagos, Xeon processzort, 12GB RAM-ot, 256 GB SSD-t és két darab FirePro D300 Videokártyát fog tartalmazni. Legkorábban decemberben vásárolhatjuk meg őket, ám valószínű, hogy az első komolyabb szállítmány csak januárban érkezik meg a kereskedőkhöz.

OSX Mavericks

A rendezvény egyik első, igazán döbbenetes pontja az volt, amikor bejelentették az Apple a jövőben minden asztali operációs rendszerét ingyenesen bocsájtja a felhasználók rendelkezésére, pont úgy, mint ahogy teszi azt az iOS esetén.

Mac-OS-X-Mavericks-Logo

Az ingyenességen túl az is kiderült, hogy már mától letölthető a frissítés, legyen szó akár az előző, akár korábbi rendszereket használó készülékekről.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom