Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintőképernyős készülékekkel erősít az Acer

Laptop

Érintőképernyős készülékekkel erősít az Acer

A tajvani gyártó bemutatta a legújabb érintőképernyős eszközeit.

Az Acer a hétvégén bemutatta a legújabb érintőképernyős eszközeit. A modellek között van egy táblagép, egy érintőképernyős ultrabook és egy teljesen egyedi, 15″-es, a notebookot a táblagéppel kombináló termék is.

 

Iconia A1

Elsőként az Iconia A1 táblagépről rántotta le a leplet a new-yorki bemutatón a vállalat. A 7,9″-es, 1024 x 768 pixel felbontású, 4:3 képarányú IPS panel a gyártó szerint nagyban megkönnyíti az egykezes használatot, ami állíátsuk szerint kiemelt fontossággal bírt a fejlesztés során. Az Android 4.2 Jelly Bean meghajtásáról egy négymagos 1,2 GHz-es processzor gondolkozik. Az alig 11,1 mm vékony táblagépbe egy 5 megapixeles kamera is került, amely FullHD videók felvételére is képes.

Acer-Iconia-A1

 

A képeinket illetve videóinkat a beépített 8/16 GB memórián tárolhatjuk , illetve a micro HDMI port segítségével megtekinthetjük a televíziónk képernyőjén, vagy akár át is küldhetük barátainknak  Bluetooth 4.0 segítségével. Az akár 7 órán át is működő A1 Wifi-s kivitele már a hónap végén elérhető lesz mindössze 169 eurós áron, a fejlettebbik 3G-s kiadásra 1 hónappal többet kell várnia annak, aki hajlandó érte kifizetni a 219 eurós árat.

Aspire R7

Az egyik legérdekesebb modell az Aspire R7. A 15,6″-es érintőképernyővel rendelkező notebook ugyanis egy különleges zsanért kapott, amit a gyártó “Ezel” névre keresztelt.  A különleges megoldás segítségével a kijelző áthelyezhetővé válik, azaz ha nincs szükségünk a touchpadra, egyszerűen elé helyezzük a kijelzőt és kész.

acer_aspire_r7

 

Az sem akadály, ha egy kedves, velünk szemben ülő ismerősünk számára szeretnénk megmutatni valamit, egy fordítás és a megjelenítő máris feléje “néz”. A különleges kialakítás a sokak számára zavaró érintőkernyős, Windows 8-al szerelt notebookok használatát teszi emberközelivé, hiszen míg a hagyományos modelleken a kezünket a levegőben tartva kell navigálnunk, addig itt elég egyszerűen lefektetnünk a megjelenítőt és máris van egy hatalmasra nőtt táblagépünk.

master Helicon

A mérnökök nemcsak a külsőbe, a belsőbe is energiát fektettek, a beépített Intel Core i5 processzor mellé akár 256 GB-nyi SSD illetve 1 TB HDD is kérhető. Memóriából maximum 12 GB foglalhat helyet az R7-ben. A HDMI csatlakozó és a az SD kártya olvasó mellé 4 db 8 wattos hangszóró is került. A készülék leghamarabb június folyamán érkezhet meg a kereskedőkhöz, aki pedig meg szeretné vásárolni annak 999 dollárt kell a kasszánál hagynia.

Aspire P3

A sort folytatva a tajvani gyártó egy ultrabookról rántotta le a leplet. A szó talán nem teljesen pontos, hiszen egy táblagépről beszélünk, amihez készítettek egy speciális billentyűzetes “tartót” . Ahogy behelyezzük ebbe az eszközt egy szabványos ultrabook néz vissza ránk. A Windows 8-al érkező P3 kijelző 11,6″-es és HD felbontású.

acer-aspire-p3-ultrabook-laptop-notebook-windows-8-620x447

Azt sem mondhatnánk, hogy nehézsúlyú versenyzőről lenne szó, hiszen az egyedi megoldás ellenére is mindössze 1,39 kg-ot nyom a mérlegen. A beépített hardver az Intel Core i3-tól egészen i5-ig változhat, azt is eldönthetjük, hogy 60 vagy 120 GB-os SSD-vel készüljön el a legújabb szerzeményünk.

Aspire_P3

 

A P3 rendelkezik egy 5 megapixeles, FullHD videók felvételére képes kamerával is, aminek a képét a microHDMI port segítségével televízió-képernyőnkön is visszanézhetjük. Akinek megtetszett ez az ultrabook az már most megvásárolhatja, “mindössze” 600 euró fejében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés