Connect with us

technokrata

Probléma a 15″-es Retina MacBook Pro-val

retina-macbook-pro

Laptop

Probléma a 15″-es Retina MacBook Pro-val

Az Apple gépe a ventilátorával őrjíti meg a körülötte lévőket.

A 2012 júniusában bemutatott Retina kijelzővel szerelt MacBook Pro nem várt sikertörténet lett a gyártó számára. A meglehetősen magas áron kínált készülék egyik legnagyobb ütőkártyája a hatalmas felbontású kijelző, mely bizony erős hardvert kívánt.

 retina-macbook-pro

Ehhez szükség volt egy áttervezett hűtésre is, mely a korábbiaknál halkabban képes lehűteni a méregdrága notebookot.  Most pont az utóbbival van a probléma, mivel a ventilátor a legváratlanabb pillanatban kapcsol 4000-6000 közötti fordulatra, akkor is, amikor semmi szükség erre. Ez természetesen nagyobb zajjal jár, amelyre nem biztos hogy vágyunk, miután 7-800 ezer forinttal csökkent a bankkártyánkon lévő pénz összege.

A hiba egyesek szerint az SSD-ben keresendő, ugyanis ezen eszköz szolgáltat hibás adatokat a rendszernek, amely így, megelőzendő a túlmelegedést magasabb fordulatra kapcsol. Az Apple még nem reagált a problémára, de mivel a hiba minden bizonnyal szoftveres úton javítható, igy a közeljövőben várható egy, kifejezetten a problémát orvosló frissítés.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák