Connect with us

technokrata

Végre megjelentek az olcsó Sandy Bridge-es processzorok

sandy1

Laptop

Végre megjelentek az olcsó Sandy Bridge-es processzorok

Most, hogy már szinte minden Windows 8-as táblagépben és laptopban ilyen lapkák vannak, az Intel elérkezettnek látta az időt, hogy a belépőszint modelljeit is frissítse.

Beköszöntött az Ivy Bridge a belépőszintre is, az Intel három darab Celeront, négy Pentiumot és egy Core i3-3210-es processzorral jelentkezett, melyeknek nem csak specifikációja, hanem áraik is vannak.

intel_sandy_bridge_will_account_for_20_of_intel_desktops_in_q1_2011

A Celeronok mindegyike 2 MB L3 cache-el rendelkeznek, támogatják a HD grafikát és 2.3-tól 2.7 GHz-ig tart a skála. A Pentiumok esetében azonban az L3 cache már 3 megabájt, a 2.5 és 3.2 GHz közötti órajelűek közül tudunk majd választani. A Core i3 a belépőszint királya lett, ugyanis órajele 3.2 GHz, L3 cache-e 3 MB és HD 2500 grafikával rendelkezik.

budget Sandy BridgeMindegyik processzor kétmagos, a Core i3-ast azonban Hyperthreadinggel négymagossá csalhatunk. A processzorok a Socket 1155-tel rendelkező alaplapokkal kompatibilisek. A legolcsóbb Celeron mindössze 42 dollárba, míg a legdrágább Core i3 is csak 117 dollárba kerül az Egyesült Államokban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle