Connect with us

technokrata

A CES-en debütál a negyedik generációs OLPC

XO-1.75-grid-mechanical-keyboard-1024x7681

Laptop

A CES-en debütál a negyedik generációs OLPC

A One Laptop Per Child kifejezetten a harmadik világ csemetéinek szánják, a negyedik generációs XO-04 pedig már érintőképes is.

A las vegasi CES-en mutatják be az OLPC XO-4-es laptopot, mely leginkább egy játékra emlékeztet. Az árát egyelőre nem ismerjük, azt csak a hét második felében fogja elárulni a gyártó, de valószínűleg 100 dollár környékére lesz árazva, lévén, hogy a harmadik világ gyerekeinek oktatási céljára tervezett eszközről van szó.

OLPC_large_verge_medium_landscape

Mivel nagyon olcsó az XO-4, ennek megfelelően a belekerülő hardverek esetében is figyelembe vették, hogy ne legyen veszteséges a gyártás. Az OLPC-ben egy kétmagos,  1.2 GHz-es ARM processzor ketyeg. WiFi kapcsoalttal is rendelkezik, méghozzá a Marvell jóvoltából, ráaádsul az N-es kapcsolatot is ismeri, ami 150 Mbit/s-es sebességet jelent ebben az esetben (az kérdéses, hogy van-e szükség ekkora modemre a harmadik világban, ahol néhol még az ivóvíz is hiánycikk).

olpc-xo-41

Az OLPC XO-4 nem a legkompaktabb gép a világon, de érintőképernyős és a kis ujjakra lett optimalizálva. A kijelző teljes egészében forgatható, billentyűzete pedig teljes mértékben gyerekbarát, viszont a felnőtt kéznek nem túl kényelmes.

XO-1.75-grid-mechanical-keyboard-1024x7681Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp