Connect with us

technokrata

McAfee Anti-Theft minden Toshiba Z830/Z930 Ultrabookokhoz

01_mod2_SealSale_Anti Theft Icon_960x480

Dotkom

McAfee Anti-Theft minden Toshiba Z830/Z930 Ultrabookokhoz

Ha ellopják, távolról bármikor deaktiválhatjuk az ultrabookunkat. Már ha neteznek vele. Persze ettől még ellopják, csak használni nem tudják.

A Toshiba bejelentette, hogy Z830/Z930-sorozatú Ultrabookjait egy egyéves McAfee Anti-Theft szoftver licenccel látja el, ezzel azok biztonsági funkcióit jelentősen megerősíti. Ez a megoldás felbecsülhetetlen segítséget nyújt lopás esetén, ráadásul sok tolvajt is elrettenthet.

Az Intel által nemrégiben kidolgozott új Ultrabook szabvány – több más kötelező műszaki elem mellett – fokozott védelmet is tartalmaz. A Toshiba Z830/Z930 Ultrabookok olyan Intel processzort és lapkakészletet tartalmaznak, amelyek az Intel AMT technológiáját is támogatják. Ezek a hardver elemek a McAfee Anti-Theft megoldással együttműködve kivételes biztonságot nyújtanak a gépen tárolt adatok és a számítógép számára is.

A felhasználóknak lehetőségük van – a https://McAfeeAT.Intel.com oldalon történő regisztráció után – néhány egyszerű lépésben számítógépük deaktiválására, amennyiben a laptop az internethez  kapcsolódik. A felhasználó képes továbbá arra is, hogy megakadályozza a notebookon tárolt adatok illetéktelen felhasználását. A laptop zárolását követően ugyanis a tolvaj nem tud az azon tárolt adatokkal visszaélni, továbbá nem lesz lehetősége a notebookot és egyéb hardver elemeket bekapcsolni, illetve használni, még a számítógép szétszerelése esetén sem. Ezen pedig az sem változtathat, ha a gépben kicserélik a merevlemezt vagy bármilyen más hardvert. A zárolás feloldásának egyetlen módja az, hogy a valódi tulajdonos a fent jelzett weboldalon beírja a már korábban megadott jelszavát. A rendszer továbbá úgy is beállítható, hogy ha valamilyen oknál fogva képtelen az Anti-Theft szerverrel kommunikálni, akkor automatikusan zárolja önmagát. Ez azt jelenti, hogy a tolvaj akkor sem jár sikerrel, ha a notebookot lecsatlakoztatja az internetről.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő