Connect with us

technokrata

1000 dollárba kerül a Microsoft táblagépe

Laptop

1000 dollárba kerül a Microsoft táblagépe

Ennyibe kerül a 128 GB-os Surface Pro. A feleekkora tárhelyű alig valamivel olcsóbb. Nem összekeverendő a Surface RT-vel!

A Microsoft még októberben kiadta a Surface RT-t, úgyhogy a világ Windows 8-as része már várta, hogy mikor adják ki az igazi operációs rendszerrel kooperáló Surface Pro-t és főleg, hogy mennyiért.

A Windows RT legnagyobb baja, hogy bár látszólag Windows 8 fut rajta, csak a Windows Store-ból beszerezhető applikációk futnak rajta, a PC-re szőánt programok nem, a Store-ban pedig csak kevés applikáció tölthető rá, és ami fizetős, az még drágább is az androidos vagy az iOS-es verzióknál. A Surface Pro viszont teljes értékű Windows 8-cal lett szerelve, és tulajdonképpen egy teljes értékű, laptop helyettesítő eszköz. Így az árazása is aszerint alakult. A 64 GB-os verzió az Államokban 899 dollárba, a 128 GB-os pedig 999 dollárba kerül.

Ezért a kisebb vagyonért kapunk egy táblagépet és ha áldozunk még rá, akkor egy dokkolható billentyűzetet-védőtokot is 119 vagy 129 dollárért. A Surface Pro-ban Ivy Bridge-es Core i5-ös processzor ketyeg, a 10.6 hüvelykes érintőkijelző full HD felbontású. Van rajta USB 3.0 port és mindent tud, amit az asztali verzió, vagyis a hagyományos programok is feltelepíthetőek rá. Az árazás immár nyílt, viszont majd csak januártól kezdik el árusítani. Vajon mennyire lesz kapós?Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin