Connect with us

technokrata

Hamarosan érkezik a Mountain Lion

Mac-OS-X-Moutain-Lion

Laptop

Hamarosan érkezik a Mountain Lion

Alig telt el egy év az előző, Lion névre keresztelt OSX verzió óta, az Apple még ehónapban kiadja az utódját!

Hamarosan elérhető az Apple legújabb, Mountain Lion névre keresztelt operációs rendszere. Egyelőre még csak a fejlesztői oldalon, de már felbukkant a végleges Gold Master (így nevezik a szoftveresen végleges, ám még csak fejlesztőknek elérhető verziót. ) kiadás, mely azt jelzi, hogy a cégnek sikerül tartani az ehónapra ígért megjelenést. A rendszer PC-s felhasználók számára meglepően alacsony, mindösszesen 4500 forint körüli áron fog debütálni (az új Windows 8 is hamarosan ultra alacsony áron fog debütálni -a szerk.). Az Apple történetében ez az első rendszer, amely igen rövid idő alatt, mindösszesen egy évvel az elődje megjelenése után érkezik.

Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy nem kevés újdonsággal akarják „megörvendeztetni” a közönséget, sőt éppen ellenkezőleg, rengeteg dologgal készültek Cupertinoban.
Szedjük is össze a fontosabb újdonságokat:

Notification Center: Üzenetjelző központ, eredetileg az Apple mobil operációs rendszerében debütált, mostanra elért a számítógépünk képernyőjére is.
Power Nap: Úgy tölti le, majd telepíti fel a frissítéseket, hogy a készülék alvó módban van, így mikor bekapcsoljuk mindig a legújabb szoftver található a gépen.
iCloud: A felhő alapú tároló rendszer már eddig is elérhető volt OSX-re, de mostantól még jobban beleintegrálták, így már az első bekapcsolás után szinkronizál a gépünkel.
Facebook integráció: Sokan kérték, az Apple pedig engedett. Ezentúl a rendszer legtöbb pontján-böngésző,képnézegető, stb- elérhető lesz egy menüpont, mely segítségével a tartalmat azonnal megoszthatjuk barátainkkal.
Game Center: Az iPod, iPhone és iPad tulajdonosok által előszeretettel használt játékközpont mostantól elérhető mac-re is, ezáltal képesek leszünk többjátékos üzemmódban versenyezni úgy, hogy a barátunk a telefonját használja.
Gatekeeper: Az Apple is belátta, hogy ahogy egyre népszerűbbek lesznek a termékei, úgy akarnak rá egyre többen vírust írni. Ugyanakkor ők máshogy képzelték el, mint ahogy Windows alatt működik, így beépítve kapunk egy, a rendszerbe totálisan beleintegrált vírusvédelmi csomagot.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek