Connect with us

Készül OSX-re az Apple térképszoftvere!

apple-ios-6-preview-maps

Laptop

Készül OSX-re az Apple térképszoftvere!

A jövőben már nemcsak útközben, hanem otthon is az Apple térképszoftverjével fognak barangolni a kaliforniai gyártó termékét használók. Legalábbis egy most előkerült kódsor erről árulkodik!

Az idei év egyik meghatározó pontja volt az idén júniusban tartott WWDC. Ezen a rendezvényen mutatja meg az Apple a fejlesztőknek, hogy mi várható szoftverfronton tőlük az idei évben. Így meg is történt az iOS 6 bejelentése, melynek legfontosabb „új” funkciója a megújult, Google-t nélkülöző Maps. Eddig úgy tudtuk, hogy csak a cég mobil eszközeire (iPhone, és iPad) lesz elérhető, de úgy látszik a jövőben ez változni fog. Egy, már az iOS 6-ra fejlesztő programozó ugyanis észrevette, hogy a legújabb béta verzióban megtalálhatók bizonyos kódsorok, a már az OSX-re készített Mapsből.

Hasznos lehet a funkció például a beépített iPhoto képek szinkronizálásakor is, ahol képesek lennénk a képeket térkép alapján keresni. Az ehónapban érkező legújabb, Mountain Lion névre keresztelt verzióban ugyanakkor még nem lesz megtalálható, valószínű, hogy egy későbbre tervezett frissítés során teszik be a rendszerbe.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom