Connect with us

technokrata

Megérkezett az első Sony ultrabook

VAIO_T_outdoor_02

Laptop

Megérkezett az első Sony ultrabook

A lecsukott fedelű notebookok típustól függően akár 30 napig is eltárolják az el nem mentett dokumentumokat.

A Sony új notebookjainak általános jellemzője a letisztult formavilág. A készülékek méretük, súlyuk és üzemidejük szempontjából elődjeiknél jóval optimálisabb megoldást kínálnak a mobilitásra vágyók számára. Fejlett energiatakarékossági funkcióiknak (Rapid Wake + Eco) köszönhetően a fedél lehajtásával hibernálják magukat, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat – a notebook típusától függően – 10 vagy akár 30 napig is megőrzik. Mindegyik modell USB 3 és Bluetooth 4 csatlakozási lehetőségekkel érkezik, illetve az egyik legpraktikusabb tulajdonságuk, hogy kikapcsolt állapotban is képesek mobiltelefon töltésére. Az xLOUD hangerősítés és Exmor CMOS szenzor technológia profi videó- és audioélményét nyújt, míg a touchpad megnövelt mérete és a gesztusok segítségével történő vezérlés a komfortosabb és gyorsabb irányítást teszi lehetővé.

Notebook a mindennapokra

Az E széria modelljei általános felhasználásra készültek. A sorozat tagjai olyan prémium szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, mint a kifejezésérzékelős vezérlés (Gesture Control), amely lehetővé teszi az alkalmazások mozdulatokon keresztüli irányítását. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel akár elindítható a Media Player vagy állítható a hangerő.

A különálló billentyűk precíz gépelést tesznek lehetővé, világításuk automatikusan bekapcsol, ha a környezeti fény már túl kevés. A multifunkciós érintőpad mellett a környezeti fényt érzékelő szenzor biztosítja a mindig optimális kijelzőbeállításokat, és az integrált „Exmor” HD felbontású webkamera segítségével jó minőségű képeket továbbíthatunk a videóbeszélgetésekhez.

 

Könnyű és hordozható ultrabook

A Sony ultrabook olyan sokat utazó vagy közlekedő felhasználók számára készült, akik nemcsak fogyasztják, hanem generálják is a tartalmakat. Az ultrabook kiválóan alkalmas a mindennapi feladatok ellátásán túl a komolyabb munkafolyamatok elvégzésére is, valamint hibernált állapotban akár egy hónapig képes megőrizni az el nem mentett információkat. A személyes adatok megóvásáról és az ultrabook megkerítéséről az Intel Anti-Theft Service névre keresztelt megoldása gondoskodik abban az esetben, ha a gép elveszne vagy ellopnák. Ez még olyankor is meggátolja az illetéktelen felhasználást, ha a merevlemezt kicserélték.

Üzlet kompromisszumok nélkül

A Sony S modellek tökéletes megoldást nyújtanak a komoly, kompromisszumok nélküli üzleti élethez. A gépek teljesítménye alkalmassá teszi őket akár a grafikai vagy az üzleti munkaállomások helyettesítésére.

A sorozat 13,3 colos zászlóshajója a legmagasabb teljesítményt nyújtja, miközben könnyen hordozható marad. A megközelítőleg 1,8 kg súlyú VAIO S-nek lelke az Intel harmadik generációs i5 processzora, mely az április végén bemutatott Ivy Bridge architektúrára épül. A modell 6 GB DDR3 memóriával és 640 GB-os merevlemezzel van felszerelve, ami percenként 7200-as fordulatszámon pörög. A gép prémium anyagokból, magnéziumból és alumíniumból készült. A lapos, vékony profilhoz igazodóan mindegyik S modellt tálca nélküli optikai meghajtóval szerelik fel.

Mindegyik üzleti notebook olyan szoftverekkel érkezik, mint a Windows Live Essentials 2011, az Adobe® Acrobat® X Standard, az Adobe® Reader® 10, sőt az S15-ös modellbe már egy Imagination Studio – VAIO Edition csomag is került, amely remek partner a média fájlok megosztásában. Az S modellekhez 1 évig ingyenesen jár az Intel Anti-Theft Service is.

 

Magasabbra teszi a mércét a VAIO E sorozat

Az E sorozat egyik legújabb és legpraktikusabb funkciója, hogy a folyamatban lévő munkáinkat tetszőlegesen befejezhetjük. A fejlett energiatakarékossági funkcióiknak (Rapid Wake + Eco) köszönhetően a VAIO E modellek a fedél lehajtásával hibernálják magukat, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat akár 10 napig megőrzik. A fedél ismételt felnyitásával a számítógépek 5 másodpercen belül magukhoz térnek az álomból, és a megkezdett munkafolyamat ismét szerkeszthetővé válik.

A VAIO E14A tökéletes megoldást jelent a napi alkalmazások területén, Intel Core i3 processzorának, 500 GB-os merevlemezének és 4 GB memóriájának köszönhetően gond nélkül és dinamikusan kezeli a munkafolyamatokat. A VAIO E15 hozzá képest nagyobb kijelzővel, Intel i5 processzorral, és 640 GB tárhellyel érkezik.

A sorozat legnagyobb teljesítményű tagja az E17, mely 6 GB RAM memóriát kapott, és belsejében az Intel 22 nanométeres technológiával készült legújabb, Ivy Bridge felépítésű processzora dobog. Míg a kisebb, 14 és 15,5 colos kijelzővel felszerelt modellekbe DVD lejátszót épített a gyártó, az E17 Blu-Ray lejátszóval van felszerelve. A csatlakozásra mindhárom modell esetében a Bluetooth 4.0 technológia, három USB port és HDMI kimenet ad lehetőséget.

A kifejezésérzékelős vezérlés (Gesture Control) lehetővé teszi az alkalmazások mozdulatokon keresztüli irányítását. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez, mozgatásához elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel elindítható a zenelejátszás vagy állítható a hangerő. A funkció már kompatibilis a Windows Media Player, az Internet Explorer 9, a PowerPoint és PowerDVD szoftverekkel is.

A különálló billentyűk emellett precíz gépelést tesznek lehetővé, világításuk automatikusan bekapcsol, ha a környezeti fény túl kevés. A multifunkciós érintőpad mellett a környezeti fényt érzékelő szenzor biztosítja a mindig optimális kijelzőbeállításokat, és az integrált „Exmor” HD felbontású webkamera segítségével jó minőségű HD képeket továbbíthatunk a videóbeszélgetésekhez.

Az újdonságok közt szerepel, hogy az xLOUD technológiának és az eredeti Sony jelfeldolgozónak (Clear Phase) köszönhetően a hangsugárzók rendkívül pontos hangvisszaadásra képesek, valamint torzításmentes hangerőnövelést tesznek lehetővé webes csevegés, játék vagy filmnézés közben. Az E14A modell esetében a teljes körű Dolby Home Theater támogatás házimozi-technológiát biztosít a filmekhez, játékokhoz és minden más szórakoztató programhoz. A stílusos modellekhez izgalmas gyári kiegészítők is elérhetőek. A lekerekített formavilágú vezeték nélküli egerek és a szintén színes, puha hordtáskák mind harmonizálnak a laptopokkal.

 

Nyugdíjazza az asztali gépeket a VAIO üzleti sorozata

A Sony új üzleti notebookjainak 13,3 colos zászlóshajója a legmagasabb teljesítményt nyújtja, miközben könnyen hordozható marad. A megközelítőleg 1,8 kg súlyú VAIO S lelke az Intel harmadik generációs i5 processzora, mely az április végén bemutatott Ivy Bridge architektúrára épül. A modell 6 GB DDR3 memóriával és 640 GB-os merevlemezzel van felszerelve, ami percenként 7200-as fordulatszámon pörög. A gép  a sorozat többi tagjához hasonlóan prémium anyagokból, magnéziumból és alumíniumból készült. Grafikai teljesítményéről a hibrid NVIDIA GeForce GT 640M LE GPU – Intel® HD Graphics 4000 megoldás gondoskodik. Az üzleti vonalat a Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszer is tovább erősíti.

A sorozat további tagjai között van egy szintén 13,3 colos modell, amely fehér színben és Intel i3 processzorral kerül a boltokba, valamint a 15,5 colos méretű kijelzővel felszerelt S15-ös laptop, amely az általános üzleti szükségletek kielégítésén túl a komoly, hardverpróbáló feladatokban is könnyedén megállja a helyét.

A folyton mozgásban lévő, elfoglalt üzletemberek igényeit szem előtt tartva a VAIO S sorozat minden tagja képes a félbehagyott jelentések elmentésére. A fejlett energiatakarékossági funkcióinak (Rapid Wake + Eco) köszönhetően a fedél lehajtásával a laptop hibernálja magát, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat akár 30 napig is megőrzi. A fedél ismételt felnyitásával a számítógép 5 másodpercen belül magához tér az álomból, és a megkezdett dokumentum ismét szerkeszthetővé válik.

A jelentések, prezentációk megírásában nagy segítséget jelentenek a különálló billentyűk, melyek világítása automatikusan bekapcsol, ha a környezeti fény túl kevés. A multifunkciós érintőpad mellett a környezeti fényt érzékelő szenzor biztosítja a mindig optimális kijelzőbeállításokat, és az integrált, Exmor képjavító technológiával rendelkező, HD felbontású webkamera segítségével jó minőségű képeket továbbíthatunk a videóbeszélgetésekhez. A csatlakozási feladatokat a Bluetooth 4.0 technológia, a három USB port, valamint egy HDMI kimenet látja el.

Az újdonságok közt szerepel, hogy az xLOUD technológiának és az eredeti Sony jelfeldolgozónak (Clear Phase) köszönhetően a hangsugárzók rendkívül pontos hangvisszaadásra képesek, valamint torzításmentes hangerőnövelést tesznek lehetővé webes csevegés, játék vagy filmnézés közben. A teljes körű Dolby Home Theater támogatás házimozi-technológiát biztosít a filmekhez, játékokhoz és minden más szórakoztató programhoz.

Mindegyik üzleti notebook olyan szoftverekkel érkezik, mint a Windows Live Essentials 2011, az Adobe Acrobat X Standard, az Adobe® Reader® 10, sőt az S15-ös modellbe már egy Imagination Studio – VAIO Edition csomag is került, amely remek partner a média fájlok megosztásában. Az S modellekhez 1 évig ingyenesen jár az Intel Anti-Theft Service is.

Megjelent a Sony ultrabookja

Az ultrabookok jellemzője, hogy könnyűek, kompakt méretűek, gyorsan bekapcsolnak és hosszú üzemidővel rendelkeznek. A Sony most megjelent modellje a fejlett energiatakarékossági funkcióinak (Rapid Wake + Eco) köszönhetően a fedél lehajtásával hibernálja magát, és a nyitott vagy el nem mentett dokumentumokat akár 30 napig megőrzi. A fedél ismételt felnyitásával a számítógép 5 másodpercen belül magához tér az álomból, és a megkezdett dokumentum ismét szerkeszthetővé válik.

Az első Sony ultrabook 13,3 colos méretben kapható, súlya 1,6 kg. A háttértár szerepét hibrid megoldás tölti be, egy 320 GB-os HDD és egy 32 GB-os SSD meghajtó kombinációja. Memóriából 4 gigabájtnyit találhatunk a borítás alatt, üzemidejét tekintve pedig mintegy 8 órán keresztül működtethető töltés nélkül.

A csatlakozásra Bluetooth 4.0 technológia, három USB port és HDMI kimenet ad lehetőséget. A személyes adatok megóvásáról és a számítógép megtalálásáról egy adatvédő megoldás (Intel Anti-Theft Service) gondoskodik abban az esetben, ha az ultrabook elveszne vagy ellopnák. A gépbe integrált chip még olyankor is meggátolja az illetéktelen felhasználást, ha a merevlemezt kicserélték.

Az újdonságok közt szerepel, hogy az xLOUD technológiának és az eredeti Sony jelfeldolgozónak (Clear Phase) köszönhetően a hangsugárzók rendkívül pontos hangvisszaadásra képesek, valamint torzításmentes hangerőnövelést tesznek lehetővé webes beszélgetések, játék vagy filmnézés közben. A teljes körű Dolby Home Theater támogatás házimozi-technológiát biztosít a filmekhez, játékokhoz és minden más szórakoztató programhoz.

A különálló billentyűk precíz és gyors gépelést tesznek lehetővé, világításuk automatikusan bekapcsol, ha a környezeti fény túl kevés. A multifunkciós érintőpad mellett a környezeti fényt érzékelő szenzor biztosítja a mindig optimális kijelző-beállításokat, és az integrált „Exmor” HD felbontású webkamera segítségével jó minőségű képeket továbbíthatunk a videóbeszélgetésekhez.

 Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp