Connect with us

Népszerűbb a táblagép, mint azt bárki gondolta volna

always10-best-tablet-pc

Laptop

Népszerűbb a táblagép, mint azt bárki gondolta volna

Úgy néz ki, hogy sokkal jobban fogy a technológiai újdonság, mint azt bárki előre meg tudta volna jósolni, így teljes átalakulóban a PC-piac.

A Morgan Stanley előrejelzése eddig úgy szólt, hogy a PC piaca mintegy 5%-al fog nőni, ehelyett jó, ha 1%-os növekedése lesz az iparágnak 2013-ban, míg a táblagépek piaca robbanás előtt áll, ugyanis majdnem kétszer annyi fog elfogyni 2013-ban, mint azt előre gondolták volna, masszív 5.1%-os növekedést prognosztizálnak. 2012 így is a táblagépek éve, mert míg az új PC-k piaca zsugorodik, addig a tabletek eladása csak nőni fog. A Morgan Stanley előrejelzése szerint idén nagyjából 366 millió új számítógép talál gazdára (ez 2011-hez képest 0.7%-os keresletnövekedés), addig ez a szám a táblagépek esetén még csak 133 millió egységet jelent (ez az előző évhez képest 91.7%-os az erősödés), de a 2013-as év jelentős fordulattal fog jelentkezni, ugyanis PC-ből 371 millió fog elfogyni (ez az idei évhez képest 1.4%-os növekedést jelent), de a táblagép is jelentős erősödésnek fog indulni, ugyanis 216 millió egység eladását jósolták meg a szakértők (ez 62.2%-os növekedés).
A táblázat alsó részében pedig az Apple előrejelzéseit tették közzé a Morgan Stanley szakemberei, ezek alapján az iPad és a Mac-ek eladása sem fog csökkeni, még az olcsóbb androidos eszközök terjedése ellenére sem, sőt, úgy tűnik, hogy a több iPad még több Apple számítógép eladását fogja eredményezni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom