Connect with us

technokrata

A Thunderbolt a PC-k földjére lépett

Laptop

A Thunderbolt a PC-k földjére lépett

Az ASUS és az MSI egyszerre dobta piacra az ultragyors porttal rendelkező alaplapjait. Előbbi prémium alaplap, utóbbi tudja, amit kell.

Megérkezett az eddig csak Macekre jellemző Thunderbolt az asztali számítógépek piacára és egyből két gyártó is bemutatta azt ezt használó alaplapjait, melyek simán leverik az USB 3.0-át. Az ASUS és az MSI egyaránt osztozkodhat a világelső címében. Az MSI Z77A-GD80 bár még nem kapott inteles tanúsítványt, ennek ellenére használja a Thunderboltot. Mint a nevében is benne van, az Intel Z77-es lapkakészletét használja, vagyis a 22 nanométeres processzorokat kezeli. A GD80 Thunderbolt portjára egyaránt köthetünk arra alkalmas monitort és merevlemezt is.

Az ASUS P8Z77-V Premium szintén a 22 nanométeres architektúrára lett kitalálva (de működik régebbi processzorokkal is), szintén Z77-es lapkakészletet támogat, ugyanúgy köthetünk rá monitort vagy merevlemezt, viszont rendelkezik Intel tanúsítvánnyal, meglepetésként pedig integrált 32 GB SSD is található az alaplapon.  A Thunderbolt (10 Gbps) kétszer gyorsabb az USB 3.0-nál és húszszor az USB 2-nél. Hogy melyik alaplap mikor jelenik meg, az nem tiszta, mint ahogy az áruk sem. Gyaníthatóan az ASUS prémium alaplapja lesz a drágább.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin