Connect with us

technokrata

Megújult a Dell virtuális hálózati architektúrája

OriginalJPG (1)

Dotkom

Megújult a Dell virtuális hálózati architektúrája

Bemutatta a Dell Force10 MXL 10/40GbE-t, a cég első 40 gigabites Ethernetes switch termékét, amelyet a Dell PowerEdge M1000e “blade” rendszerekhez terveztek nagy teljesítményt igénylő hagyományos rendszerek kiszolgálására, illetve virtualizált, cloud környzetbe.

A nagyteljesítményű „blade” kivitelű switch által új lehetőségekkel bővül a Dell teljeskörű “end to end” 10 gigabit Ethernet termékcsaládja (server, storage és networking), amelyek segítségével akár 10-szer nagyobb teljesítmény érhető el a vállalati- és üzleti intelligencia alkalmazások futtatásakor A Dell legújabb technológiai és virtuális hálózati megoldásainak (VNA) újdonságait az Interop Las Vegas 2012 keretében mutatja be Dario Zamarian, a Dell hálózati megoldásokért felelős alelnöke május 8-án.
Az üzletmenet sebessége tovább fokozódik – Dell Force10 MXL 10/40GbE Switch

A Dell Force10 MXL 10/40GbE, az első 40GbE Ethernet csatlakozási felülettel rendelkező “blade” kivitelű switch bemutatkozásával jelentősen megerősödött a Dell Force10 VNA hálózati virtualizációs menedzsment termékcsaládja. Az eszköz példátlan sávszélességet biztosít a Dell PowerEdge M1000e vékony kivitelű szerverével együttműködve, amelyet többek között adatközpont, kormányzati –és tudományos, valamint egyéb nagy számításigényű környezetben alkalmaznak elsősorban. A kompromisszum-mentes 1/10/40GbE Layer 2 és Layer 3 switch a Force10 operációs rendszer (FTOS) segítségével megnövelt sávszélességet, skálázhatóságot, nagy teljesítményt és könnyű kezelhetőséget biztosít az adatközpontok és a tudományos környezet felhasználói számára. Az FTOS rendszere a világ számos nagyteljesítményű adatközpontjában teljesít szolgálatot: kiszámíthatóság, megbízhatóság és költséghatékonyság jellemzi.

A Dell Force10 MXL 10/40GbE switch főbb jellemzői:
– Beépített Ethernet stacking technológia: az ügyfelek egyesíthetik a portokat, ezáltal költséghatékony megoldás áll rendelkezésükre. “Ahogy az üzleti igények növekednek, úgy bővíthető a vállalati megoldás.” Az Ethernet stacking technológiával akár 6 switch modul illeszthető fizikailag egymáshoz, vagy több eltérő helyen lévő modul kezelhető logikai egységként.
– Nagy teljesítményre optimalizált: a kezdetektől fogva kifejezetten a nagy terhelhetőség (“intra-chassis” hálózati forgalom kiszolgálása) állt a termék tervezésének középpontjában, amelynek eredménye nagy teljesítménysűrűség, skálázhatóság, alacsony válaszidejű 10/40GbE – mindez a Dell PowerEdge M1000e vékony kivitelű “blade” szervereiben.
– Rugalmas hálózati illeszthetőség a FlexIO modulok által. Támogatott portok: 40GbE QSFP+, 10GbE SFP+, and 10GBase-T.
– Integrált storage támogatás: költséghatékony, “end to end” IP storage funkciók (iSCSI és Data Center Bridging) 10GbE kapcsolaton keresztül.

Hatékonyság a Maximumon

A Dell megújította hálózati menedzsment szoftver-megoldásait is, amelyek által az ügyfelek tovább csökkenthetik időben és pénzben mérhető költségeiket.

A Dell Force10 operációs rendszer újdonságai

Új, vállalati adatközponti FTOS megoldások, amelyet elsősorban a S4810 10/40G “top-of-rack” torony kivitelű rendszerhez fejlesztettek:
– Layer 2 multipath technológia, Virtual Link Trunking (VLT) – innovatív technológia: jobb felügyeletet és skálázhatóságot biztosít a Layer 2 switch környezetben
– Ethernet switch stacking technológia: egyszerűsíti a rendszerfelügyeletet a nagy fizikai kiterjedésű switch környezetben
– Data Center Bridging (DCB) támogatás: veszteségmentes, Ethernet alapú storage (iSCSI, optikai) támogatás a hagyományos hálózati infrastruktúra elemeinek segítségével
– Automatizált teljesítményelosztás: virtuális gépek migrálása esetén –rendszergazdai  beavatkozás nélkül is– a virtuális LAN-ok automatikusan megőrződnek és elérhetővé válnak – a hypervisor funkciók továbbra is elérhetők a maximális testreszabhatóság érdekében

 

Dell Fabric Manager

A Dell bemutatta új termékét, a Dell Fabric Managert, amely kifejezetten a Dell Distributed Core adatközpont-rendszerek konfigurálására, felügyeletére készült. A Dell elosztott központú architektúrája egyre népszerűbb alternatívát jelent a hagyományos „egy fizikai hely-egy kiszolgáló” megoldások mellett –különösen ott, ahol a nagy teljesítmény-igény mellett egyaránt fontos a költséghatékonyság. A Dell Fabric Manager bármely méretű elosztott központú architektúrára egy rendszerként tekint, ezáltal nagymértékben csökken a rendszerfelügyelethez és konfigurálásához szükséges idő.

Open Manage Network Manager 5.0

A Dell bemutatta az Open Manage Network Manager (OMNM) ötös számú verzióját, amely egységes felületet biztosít az összes jelenlegi és jövőbeli Dell hálózati platform menedzsment funkcióinak ellátására mind a vállalati, adatközponti, valamint tudományos környezetben. Az OMNM növeli a hálózat rendelkezésre-állási idejét azáltal, hogy automatizálja a hálózati felügyeleti és diagnosztikai tevékenységet, valamint biztonsági mentés/visszaállítási funkciókat. Az ügyfél-szolgáltatások néhány óra alatt telepíthetők, nincs szükség órákra, hetekre, hónapokra.
 Az OMNM 5.0 újdonságai:

– Egyszerűbb telepítés és switch-felügyelet az újratervezett web-alapú felhasználói felületnek köszönhetően
– A Dell teljes switch-termékskálájának támogatása, beleértve a Dell Force10 és W-sorozatú kontrollereket és vezeték nélküli hozzáférési pontokat.
– Hálózati forgalom analitikai funkció annak érdekében, hogy mindig az optimális teljesítményt nyújtsa konfiguráció
– Erőforrás-csoport menedzsment: “one-to-many” switch konfigurációk támogatása

Új SDN-alapú hálózati virtualizáció és  több-ügyfeles megoldások

A Dell szoftver-alapú hálózati infrastruktúráját (SDN) érintő innovációk tovább bővítik a felügyeleti eszközök nyújtotta lehetőségeket a testreszabhatóság, optimalizálás és költségcsökkentés területén. Rövidesen, az Interop Las Vegas 2012 keretében a Dell új, SDN-alapú megoldásairól hullik le a lepel, amelynek segítségével egyidejűleg multiplatform, valamint több-ügyfeles virtualizációs megoldások hozhatók létre. A Dell ugyanakkor ismertette, hogy a termék együttműködik a Big Switch Networks Open SDN  architektúval is. A Big Switch Networks cloud-alapú megoldásai olyan nyílt szabványokon alapulnak, mint az OpenFlow, ezáltal az ügyfelek számára több alternatíva kínálkozik az SDN rendszer struktárában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle