Connect with us

technokrata

ESET védelem már Mac-re is

Screen Shot 2

Dotkom

ESET védelem már Mac-re is

Már tesztelhető az ESET Macintoshokra szánt Cyber Security Pro és a Cyber Security új verziója.

A sokáig támadhatatlannak hitt Macintosh gépeket érő vírustámadások idején, az ESET a múlt héten jelentette be következő generációs termékeinek BETA verzióját az ESET Cyber Security-t, valamint a portfolió egy teljesen új termékét: az ESET Cyber Security Pro-t. Mindkét fejlesztés teljes körű védelmet nyújt a Mac OS X platformra leselkedő veszélyek ellen, a kevert típusú hálózatokban pedig a Windows vagy Linux alapú rendszerek ellen irányuló támadásoktól is megvédi a gépet.

– A két termék szolgáltatási körébe több mint egy tucat új vagy megerősített funkció került, a Pro termék az ESET Cyber Security BETA-hoz viszonyítva többletként nyújtja a személyi tűzfal szolgáltatást és szülői felügyeletre is lehetőséget biztosít. – tudtuk meg Béres Pétertől, az ESET termékeinek magyarországi forgalmazását végző Sicontact Kft szakértőjétől. Béres hozzátette, hogy a BETA verziók jelenleg ingyen tölthetőek le az ESET oldaláról, így bármely Mac-felhasználó bekapcsolódhat a nyilvános tesztelésbe. Tőlük az esetleges visszajelzéseket a http://www.eset.com/beta/form/ címen található adatlapon várják a fejlesztők.

Az ESET továbbfejlesztett ThreatSense kereső motorja – amely minden részletre kiterjedő felismerési képességgel rendelkezik – nem csupán a már ismert kártevők ellen védi az eszközöket, hanem semlegesíti az olyan újonnan megjelent fenyegetéseket is, mint például a Flashback Trójai vírust, amely az ESET kutatásai szerint nemrég több mint ötszázezer Mac számítógépet fertőzött meg. A védelmet tovább erősíti az ESET felhő-alapú felismerési rendszere, az ESET Live Grid, ami a ThreatSense.Net rendszernek egy következő generációs változata.

– Egyre többen vásárolnak Macintosh terméket, a Mac platform egyre népszerűbb, a gépek száma szaporodik, és a cyber bűnözők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez. Gyakran nem is Mac felhasználók a támadás célpontjai, rendszereik azonban – kellő védekezés hiányában – könnyen válhatnak „vírushordozóvá”, s a fertőzések később innen más platformokra is beszivároghatnak. – állítja Mario Turner, az ESET Mac-platformra fejlesztett termékeinek menedzsere. – Az ESET Cyber Security egy új réteget ad hozzá az Apple védelmi felületéhez, amely beépített internetbiztonsági funkcióval rendelkezik, valamint képes felismerni és megakadályozni a számítógép elleni támadásokat. Az ESET Cyber Security termékek arra összpontosítanak, hogy hatékonyan fedezzék föl a még ismeretlen vírusokat, mindeközben igen takarékosan bánnak az erőforrásokkal, működtetésük kevés memóriát igényel. Mindezekkel együtt csúcsteljesítményt nyújtanak a Mac eszközök megvédésében.

Az ESET Cyber Security Pro és az ESET Cyber Security néhány új funkciója:

Parental Control – Szülői felügyelet (csak a Pro verzióban érhető el): A felhasználók a weboldal szűrőt úgy alkalmazhatják, hogy külön szerepeket határoznak meg az egyes hozzáférésekhez. Minden szerepnek megvan a saját alapértelmezett URL kategóriája (szerkeszthetők), amely megszabja, hogy egy adott weboldal megjelenhet vagy sem az éppen internetező felhasználó képernyőjén. A weboldalak és alkalmazások blokkolását vagy engedélyezését direkt (fekete- és fehér) listák segítségével is meghatározhatjuk.

Personal Firewall – Személyi tűzfal (csak a Pro verzióban): Az újonnan integrált tűzfal megakadályozza, hogy jogosulatlan userek belépjenek a számítógépbe, a tulajdonos (root user) az, aki a különböző helyzetekre külön profilokat hozhat létre, és mindegyikhez speciális beállítást határozhat meg.

Cloud-powered scanning – Felhő-alapú átvizsgálás (ESET Live Grid): A vírusellenőrzés optimalizált változata a “biztonságos” fájlok fehérlistáján alapul, amely a felhőben megtalálható ismert fájlok adatábázisával van kapcsolatban. Ez a funkció minimálisra szorítja az esetlegesen téves (úgynevezett false positiv) riasztások számát. Az ESET Live Grid azonosítja a “biztonságos” fájlokat a user rendszerén így a felismerés biztonsága öntanulás révén is folyamatosan nő.

Web és email ellenőrzés: Továbbfejlesztett Proxy szerver kezelés e-mail szűrés (POP3/IMAP) és HTTP ellenőrzés esetén. Ez a funkció nem függ az alkalmazott Email/Web kliens megoldástól.

Removable Media Control – A külső tárolók ellenőrzése: A védelem új szintje, amellyel a felhasználó bármilyen eltávolítható eszközt ellenőrizhet a potenciális fenyegetések kiiktatása érdekében (USB, CD, DVD, Fire wire).

Cloud Statistics – Felhő statisztika: Ez a funkció egy listát állít össze a futó műveletekről, amelyeket a következő adatok szerint is osztályoz: kockázat szintje, felhasználók száma, felfedezés ideje és az alkalmazás csomag azonosítója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd