Connect with us

technokrata

ESET védelem már Mac-re is

Screen Shot 2

Dotkom

ESET védelem már Mac-re is

Már tesztelhető az ESET Macintoshokra szánt Cyber Security Pro és a Cyber Security új verziója.

A sokáig támadhatatlannak hitt Macintosh gépeket érő vírustámadások idején, az ESET a múlt héten jelentette be következő generációs termékeinek BETA verzióját az ESET Cyber Security-t, valamint a portfolió egy teljesen új termékét: az ESET Cyber Security Pro-t. Mindkét fejlesztés teljes körű védelmet nyújt a Mac OS X platformra leselkedő veszélyek ellen, a kevert típusú hálózatokban pedig a Windows vagy Linux alapú rendszerek ellen irányuló támadásoktól is megvédi a gépet.

– A két termék szolgáltatási körébe több mint egy tucat új vagy megerősített funkció került, a Pro termék az ESET Cyber Security BETA-hoz viszonyítva többletként nyújtja a személyi tűzfal szolgáltatást és szülői felügyeletre is lehetőséget biztosít. – tudtuk meg Béres Pétertől, az ESET termékeinek magyarországi forgalmazását végző Sicontact Kft szakértőjétől. Béres hozzátette, hogy a BETA verziók jelenleg ingyen tölthetőek le az ESET oldaláról, így bármely Mac-felhasználó bekapcsolódhat a nyilvános tesztelésbe. Tőlük az esetleges visszajelzéseket a http://www.eset.com/beta/form/ címen található adatlapon várják a fejlesztők.

Az ESET továbbfejlesztett ThreatSense kereső motorja – amely minden részletre kiterjedő felismerési képességgel rendelkezik – nem csupán a már ismert kártevők ellen védi az eszközöket, hanem semlegesíti az olyan újonnan megjelent fenyegetéseket is, mint például a Flashback Trójai vírust, amely az ESET kutatásai szerint nemrég több mint ötszázezer Mac számítógépet fertőzött meg. A védelmet tovább erősíti az ESET felhő-alapú felismerési rendszere, az ESET Live Grid, ami a ThreatSense.Net rendszernek egy következő generációs változata.

– Egyre többen vásárolnak Macintosh terméket, a Mac platform egyre népszerűbb, a gépek száma szaporodik, és a cyber bűnözők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzethez. Gyakran nem is Mac felhasználók a támadás célpontjai, rendszereik azonban – kellő védekezés hiányában – könnyen válhatnak „vírushordozóvá”, s a fertőzések később innen más platformokra is beszivároghatnak. – állítja Mario Turner, az ESET Mac-platformra fejlesztett termékeinek menedzsere. – Az ESET Cyber Security egy új réteget ad hozzá az Apple védelmi felületéhez, amely beépített internetbiztonsági funkcióval rendelkezik, valamint képes felismerni és megakadályozni a számítógép elleni támadásokat. Az ESET Cyber Security termékek arra összpontosítanak, hogy hatékonyan fedezzék föl a még ismeretlen vírusokat, mindeközben igen takarékosan bánnak az erőforrásokkal, működtetésük kevés memóriát igényel. Mindezekkel együtt csúcsteljesítményt nyújtanak a Mac eszközök megvédésében.

Az ESET Cyber Security Pro és az ESET Cyber Security néhány új funkciója:

Parental Control – Szülői felügyelet (csak a Pro verzióban érhető el): A felhasználók a weboldal szűrőt úgy alkalmazhatják, hogy külön szerepeket határoznak meg az egyes hozzáférésekhez. Minden szerepnek megvan a saját alapértelmezett URL kategóriája (szerkeszthetők), amely megszabja, hogy egy adott weboldal megjelenhet vagy sem az éppen internetező felhasználó képernyőjén. A weboldalak és alkalmazások blokkolását vagy engedélyezését direkt (fekete- és fehér) listák segítségével is meghatározhatjuk.

Personal Firewall – Személyi tűzfal (csak a Pro verzióban): Az újonnan integrált tűzfal megakadályozza, hogy jogosulatlan userek belépjenek a számítógépbe, a tulajdonos (root user) az, aki a különböző helyzetekre külön profilokat hozhat létre, és mindegyikhez speciális beállítást határozhat meg.

Cloud-powered scanning – Felhő-alapú átvizsgálás (ESET Live Grid): A vírusellenőrzés optimalizált változata a “biztonságos” fájlok fehérlistáján alapul, amely a felhőben megtalálható ismert fájlok adatábázisával van kapcsolatban. Ez a funkció minimálisra szorítja az esetlegesen téves (úgynevezett false positiv) riasztások számát. Az ESET Live Grid azonosítja a “biztonságos” fájlokat a user rendszerén így a felismerés biztonsága öntanulás révén is folyamatosan nő.

Web és email ellenőrzés: Továbbfejlesztett Proxy szerver kezelés e-mail szűrés (POP3/IMAP) és HTTP ellenőrzés esetén. Ez a funkció nem függ az alkalmazott Email/Web kliens megoldástól.

Removable Media Control – A külső tárolók ellenőrzése: A védelem új szintje, amellyel a felhasználó bármilyen eltávolítható eszközt ellenőrizhet a potenciális fenyegetések kiiktatása érdekében (USB, CD, DVD, Fire wire).

Cloud Statistics – Felhő statisztika: Ez a funkció egy listát állít össze a futó műveletekről, amelyeket a következő adatok szerint is osztályoz: kockázat szintje, felhasználók száma, felfedezés ideje és az alkalmazás csomag azonosítója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek