Connect with us

technokrata

Egy napom a felhőben: a délutáni szessön

afternoon-fatigue

Dotkom

Egy napom a felhőben: a délutáni szessön

Persze mikor legyen rosszul az óvodában a gyerek, ha nem ezen a csodálatos hétfő délutánon, ugrás a kocsiba, irány az óvoda.

Amióta felhő-alapú a rendszer az irodában, azóta sokkal könnyebben rávehető a főnökség arra, hogy home office dolgozzak. Ez főleg olyan eseteknél jön jó, mint a mai: fél kettőkor hívtak az óvodából, hogy a gyerek rosszul van, menjek érte. Hurrá.

Sebaj, átszáguldva a városon röpke háromnegyed óra és odaérek az óvodához, gyerek haza, háziorvos kihív. Ezalatt a céges laptommal hál’isten pont ugyanazt tudom az otthoni internetkapcsolaton keresztül elérni, mintha bent lennék: minden egyes közös dokumentumot, emailt, naptárt elérek, sőt, a vállalatirányítási rendszerhez is hozzáférek, már persze csak a saját jogosultságaim szintjén.

Minek egyáltalán bejárni? Teszem fel a kérdést magamnak, de ekkor máris eszembe jutnak azok az évek, amikor itthonról, jellemzően egyedül dolgoztam szabadúszóként egy évet: bizony a monitor előtt való ücsörgésnek és az egyedüllétnek köszönhetően 1-2 hónap alatt még úgy is becsavarodtam, hogy napi 1-2 találkozót azért próbáltam összehozni egyrészt az üzlet, másrészről pedig annak végett, hogy valamilyen közösségi élmény is érjen az állandó ücsörgés mellett. Egy jó munkahelyi közösség sokszor a fizetésnél is fontosabb – ahogyan a nagyobbik fiam általános iskolai tanára mondta.

Mindent egybevéve a délutáni otthoni munka egészen hatékonyra sikerült: párszor ugyan csörgött a telefon, de legalább nem kellett az értekezleteken részt vennem, így nagyon jól haladtam a munkával. Minden héten kellene egy ilyen nap.

Ja és a gyerek jól van, beevett valamit az oviban, másnap már kutya baja sem volt. Esküszöm nem beszéltünk össze:)

 

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd