Connect with us

technokrata

5 tipp a régi szerver nyugdíjas éveinek hasznosítására

pc-tank2

Dotkom

5 tipp a régi szerver nyugdíjas éveinek hasznosítására

Íme öt variáció arra, hogy miként tudjuk hasznosítani a régi vasat az irodában.

1.       Backup szerver
Abból baj nem lehet, ha rendszeresen készítünk az adatainkról helyi másolatot. Erre tökéletes lehet a leselejtezett helyi szerver: azt az irodában hagyva, a rendszerintegrátorunkkal, vagy rendszergazdával egyeztetve beállíthatjuk, hogy rendszeresen készüljön helyi mentés is a felhőben, illetve a kliens gépeken tárolt adatokról.

2.       Interaktív táblás prezentációs gép

Ha van tárgyalónk, akkor érdemes elgondolkoznunk azon, hogy a szervert – pár kiegészítő vásárlásával – beállítsuk oda interaktív prezentációs gépként. Ehhez célszerűen egy infra vevő, infra tollak, illetve egy keményebb tábla megvásárlása szükséges, na meg persze a projektor, mellyel sokkal inkább vizualizálhatjuk elképzeléseinket munkatársaink, vagy ügyfeleink számára a jövőben.

3.       Helyi számítógép vagy otthoni pc

Ha nem látjuk értelmét se a helyi mentésnek, se a prezentációs gép beállításának (sem pedig ennek esetleges kombójának), akkor a szerverre egy mezei Windows-t telepítve azt a továbbiakban valamelyik munkaállomásra kihelyezve helyi gépként is tudjuk használni a jövőben.  Vagy otthoni számítógépként, ahogy tetszik.

4.       Virágágyás

Ha már nagyon régi szerverről van szó, akkor érdemes megfontolnunk azt, hogy egy közösségi térbe helyezve virágot ültessünk bele. Csapatépítésként sem rossz tevékenység és az iroda hangulatát is nagyban feldobhatja a nosztalgikus és egyben esztétikus megoldás.

5.       Akvárium

Ha nem szeretjük a virágokat, az interaktív prezentációkat, meg egyébként is a hátunk közepére kívánjuk az anno többszázezer forintért vásárolt szervert, akkor újabb kreatív megoldásként kínálkozik a házba épített akvárium lehetősége, mellyel szintén a munkahelyi környezetet és hangulatot tudjuk feldobni az irodában.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd