Connect with us

technokrata

Kinőttük a szervert. Vagy mégsem?

Dell11Gservers_610x444

Dotkom

Kinőttük a szervert. Vagy mégsem?

A skálázhatóság csak az egyik felhőszolgáltatáshoz kapcsolódó termékelőny.

A céges telephelyeken lévő szerverek eddig is bővíthetők voltak, bár jobb esetben viszonylag ritkán fordult elő, hogy erre sor került volna. Az ideális esetben körülbelül 1-2 évente felmerülő probléma általában a „mindenki törölje a felesleges fájlokat” című utasításokkal kezdődött, majd a manuális archiválási folyamatokkal végződött eddig. Ez a felhőben ennél egyszerűbb lesz.

A felhő ugyanis skálázható. Az egyes új munkatársak érkezésekor felmerülő új email cím, naptár, hozzáférési jogosultságok amellett, hogy pár kattintással beállíthatók, az egyes megnövekedett tárhely igények is minden eddiginél könnyebben kezelhetők. Ugyanis továbbra sincs szükség beruházásra, plusz háttértárolók, vezérlők beszerzésére: mindössze egy telefonhívásba kerül az, a bővíteni szeretnénk a tárhelyet, vagy a szolgáltatások valamelyikét, melyet a felhőszolgáltató percek alatt regisztrál és biztosít a számunkra.

A tárhely mellett az egyes felhőbe költöztetett szolgáltatások is hasonló könnyedséggel bővíthetők. Amennyiben úgy döntünk, hogy az első lépésben csak a céges dokumentumtárat és emailt költöztetjük a mindig, mindenhonnan elérhető szerverekre, úgy később bármikor dönthetünk úgy, hogy a szolgáltatások tárházát bővítjük. Ebben mindenképp érdemes konzultálnunk jelenlegi rendszergazdánkkal, rendszerintegrátorunkkal – ha van ilyen -, illetve felhőszolgáltatónkkal annak érdekében, hogy az egyes céges rendszereket miként és hogyan érdemes fellőni a felhőbe és ezek milyen további feladatokkal járnak. Jellemzően ezen változtatások költsége leginkább a költöztetésre szánt emberórákban mérhető, beruházást szintén nem igényelnek. A migrációs költségek azonban az egyes szolgáltatások felhőbe költöztetésével az ezáltal elérhető hatékonyságnöveléssel akár pár hónap alatt megtérülnek.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd