Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olasz iskolások tanítják az időseket számítógépezni

Dotkom

Olasz iskolások tanítják az időseket számítógépezni

Mintegy háromezer általános iskolás és gimnazista kapta a feladatot, hogy tanítsák meg a 65 év felettieket a számítógép használatára.

“Azt nem tudom, hogy a számítógép megváltoztatta-e az életemet, de az biztos, hogy kapcsolatban érzem magam a világgal. Kikerestem az interneten, hogy milyen betegsége van a férjemnek, ellenőrizni tudom a bankszámlámat, és a hírportálokat is olvasom” – mondta a sajtónak a harmadik generáció számára indított számítógépes tanfolyamok egyik hallgatója, a nyolcvanegy éves Maria Di Caro.

Több mint négyezer hatvanöt év feletti kapcsolódott be a Nonni su Internet (Nagyszülők interneten) elnevezésű oktatási programba. Összesen százötven iskolában indította el a számítógép használatát tanító tanfolyamot a Mondo Digitale (Digitális világ) alapítvány, amelynek szervezésében az utóbbi tíz évben tizenkétezernél is több idős diák sajátította el a webes ismereteket. A harmincórás kurzus a számítógép bekapcsolásával indul és a Skype használatával ér véget.

Az iskolák a termet adják, a diákok tanítanak, az idősek pedig igyekeznek tartani a fiatalok diktálta ritmust. “Az első, amit meg akarnak tanulni, az az e-mail használata. Azt hittem, unalmasak és lassabbak lesznek, de az idősek ugyanúgy az ösztöneiket követik, mint mi fiatalok, és ugyanúgy nem szeretik, ha azt hiszik róluk, hogy nem képesek valamire” – mesélt tapasztalatairól egy tizenhat éves komputeroktató. Tavaly a tizennyolc éves olaszok kilencven százaléka internetezett, a hatvan-hatvannégy év közöttieknek pedig egynegyede. Arányuk 2006-ban még csak tizenkét százalékos volt. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés