Connect with us

technokrata

Itt a Photoshop Lightroom 4!

Adobe-Photoshop-Lightroom-4

Laptop

Itt a Photoshop Lightroom 4!

Az árnyékok és csúcsfények innovatív korrekciójának és a továbbfejlesztett digitális fényképészeti munkafolyamatoknak köszönhetően az új kiadás mérföldkőnek számít.

Az Adobe a mai napon bejelentette a Mac OS és Windows rendszerekhez az Adobe® Photoshop® Lightroom® 4 szoftver elérhetőségét. A Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként segíti az amatőr és a profi fényképészeket a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A fényképészek számára hihetetlen értéket képviselő, nyilvános bétaverzióként először 2012 januárjában megjelent Lightroom 4 szoftver végleges verziója már elérhető. A teljes verzió ára 109 EUR, a frissítés ára pedig 62 EUR. A Lightroom 4 kifinomult technológiákat vezet be, amelyekkel a felhasználók jobb minőségű árnyék- és csúcsfényfeldolgozást érhetnek el, fotókönyveket készíthetnek, további helyi korrekciós vezérlőelemeket használhatnak, és kihasználhatják a továbbfejlesztett videotámogatás előnyeit.

„Az ügyfeleinktől érkezett visszajelzések felbecsülhetetlen értékűek voltak a Lightroom fejlesztésében, és az igazán jelentős kiadás titka az volt, hogy ezeket a véleményeket ötvöztük az Adobe páratlan képfeldolgozási újításaival – nyilatkozta Winston Hendrickson, az Adobe digitális képfeldolgozási termékekért felelős részlegének alelnöke. – A Lightroom 4 egy lenyűgöző új kiadás, amely továbbfejleszti a fényképészeti munkafolyamatokat, és hozzájárul az egyedülálló fényképek készítéséhez.”

A Lightroom 4 új szolgáltatásai

A Lightroom 4 egy jelentős kiadás, amely fontos új képességeket és újításokat tartalmaz. Az új korrekciós vezérlőelemeknek köszönhetően a fényképezőgépek dinamikatartománya maximálisan kihasználható, így kivételes részletességgel ábrázolhatók az árnyékok és a csúcsfények. A szoftver új és továbbfejlesztett automatikus korrekcióval biztosítja az expozíció és kontraszt értékeinek dinamikus beállítását, emellett olyan helyi korrekciós vezérlőelemekkel is rendelkezik, mint például a zajcsökkentés vagy a moire és a fehéregyensúly beállítása.

A Lightroom 4 olyan eszközöket biztosít a fényképészek számára, amelyekkel gyönyörű fotókönyveket hozhatnak létre szöveges vezérlőelemek és a számos egyszerűen használható sablon segítségével, emellett a szoftver közvetlen kapcsolatot kínál a fotókönyvek létrehozását lehetővé tevő szolgáltatáshoz, amely az új Book modulból érhető el. Az új, intuitív Map modul már helyszínhez rendelve jeleníti meg a képeket, vezérlőelemeket biztosít a helyszínek címkézéséhez és a fordított geocímkézéshez, a helyszínek mentésével pedig egyszerűvé teszi a fényképészek számára a gyakori helyszínek hozzárendelését.

A natív videotámogatás segítségével a fényképészek lejátszhatják és megvághatják a DSLR fényképezőgépekkel, automata fényképezőgépekkel és okostelefonokkal készített videókat, illetve képkockákat emelhetnek ki azokból. A Lightroom videospecifikus előbeállításai és számos alapvető képkorrekciós vezérlőeleme videókra is alkalmazható, a módosított videók pedig H.264 formátumú fájlként exportálhatók, vagy közvetlenül feltölthetők a Facebook vagy Flickr oldalakra.*

A Develop modulban az előbeállítások teljes mértékben kihasználják az új feldolgozási technológiát, és a képernyőn megjelenő ellenőrző minta segítséget nyújt a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a tartalmak mindig a lehető legszebben jelennek meg. Mindezeken felül a felhasználók már közvetlenül a Lightroom szoftverből elküldhetik e-mailben a képeket egy tetszőleges e-mail fiók használatával.

Árak és elérhetőség

Az Adobe Photoshop Lightroom 4 már elérhető Mac és Windows rendszerekre a www.adobe.com/store webhelyről. A várható kiskereskedelmi ár új felhasználók esetében 109 EUR, a frissítések ára pedig 62 EUR. A termék szolgáltatásairól, a frissítésekről, az árakról és a nyelvi verziókról további információt a www.adobe.com/go/lightroom címen talál.

A felhasználók közvetlenül is kapcsolatba léphetnek a Lightroom csapatával a Facebook oldalon (www.facebook.com/lightroom), a Twitter segítségével (www.twitter.com/lightroom) vagy az Adobe Lightroom blogon (http://blogs.adobe.com/lightroomjournal). A Lightroom használatával kapcsolatos videókat a http://www.youtube.com/lightroom webhelyen tekintheti meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle