Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Photoshop Lightroom 4!

Laptop

Itt a Photoshop Lightroom 4!

Az árnyékok és csúcsfények innovatív korrekciójának és a továbbfejlesztett digitális fényképészeti munkafolyamatoknak köszönhetően az új kiadás mérföldkőnek számít.

Az Adobe a mai napon bejelentette a Mac OS és Windows rendszerekhez az Adobe® Photoshop® Lightroom® 4 szoftver elérhetőségét. A Lightroom a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldásként segíti az amatőr és a profi fényképészeket a képeik gyors importálásában, kezelésében, javításában és bemutatásában. A fényképészek számára hihetetlen értéket képviselő, nyilvános bétaverzióként először 2012 januárjában megjelent Lightroom 4 szoftver végleges verziója már elérhető. A teljes verzió ára 109 EUR, a frissítés ára pedig 62 EUR. A Lightroom 4 kifinomult technológiákat vezet be, amelyekkel a felhasználók jobb minőségű árnyék- és csúcsfényfeldolgozást érhetnek el, fotókönyveket készíthetnek, további helyi korrekciós vezérlőelemeket használhatnak, és kihasználhatják a továbbfejlesztett videotámogatás előnyeit.

„Az ügyfeleinktől érkezett visszajelzések felbecsülhetetlen értékűek voltak a Lightroom fejlesztésében, és az igazán jelentős kiadás titka az volt, hogy ezeket a véleményeket ötvöztük az Adobe páratlan képfeldolgozási újításaival – nyilatkozta Winston Hendrickson, az Adobe digitális képfeldolgozási termékekért felelős részlegének alelnöke. – A Lightroom 4 egy lenyűgöző új kiadás, amely továbbfejleszti a fényképészeti munkafolyamatokat, és hozzájárul az egyedülálló fényképek készítéséhez.”

A Lightroom 4 új szolgáltatásai

A Lightroom 4 egy jelentős kiadás, amely fontos új képességeket és újításokat tartalmaz. Az új korrekciós vezérlőelemeknek köszönhetően a fényképezőgépek dinamikatartománya maximálisan kihasználható, így kivételes részletességgel ábrázolhatók az árnyékok és a csúcsfények. A szoftver új és továbbfejlesztett automatikus korrekcióval biztosítja az expozíció és kontraszt értékeinek dinamikus beállítását, emellett olyan helyi korrekciós vezérlőelemekkel is rendelkezik, mint például a zajcsökkentés vagy a moire és a fehéregyensúly beállítása.

A Lightroom 4 olyan eszközöket biztosít a fényképészek számára, amelyekkel gyönyörű fotókönyveket hozhatnak létre szöveges vezérlőelemek és a számos egyszerűen használható sablon segítségével, emellett a szoftver közvetlen kapcsolatot kínál a fotókönyvek létrehozását lehetővé tevő szolgáltatáshoz, amely az új Book modulból érhető el. Az új, intuitív Map modul már helyszínhez rendelve jeleníti meg a képeket, vezérlőelemeket biztosít a helyszínek címkézéséhez és a fordított geocímkézéshez, a helyszínek mentésével pedig egyszerűvé teszi a fényképészek számára a gyakori helyszínek hozzárendelését.

A natív videotámogatás segítségével a fényképészek lejátszhatják és megvághatják a DSLR fényképezőgépekkel, automata fényképezőgépekkel és okostelefonokkal készített videókat, illetve képkockákat emelhetnek ki azokból. A Lightroom videospecifikus előbeállításai és számos alapvető képkorrekciós vezérlőeleme videókra is alkalmazható, a módosított videók pedig H.264 formátumú fájlként exportálhatók, vagy közvetlenül feltölthetők a Facebook vagy Flickr oldalakra.*

A Develop modulban az előbeállítások teljes mértékben kihasználják az új feldolgozási technológiát, és a képernyőn megjelenő ellenőrző minta segítséget nyújt a fényképészeknek a képek kívánt színtérben való hangolásához, így a tartalmak mindig a lehető legszebben jelennek meg. Mindezeken felül a felhasználók már közvetlenül a Lightroom szoftverből elküldhetik e-mailben a képeket egy tetszőleges e-mail fiók használatával.

Árak és elérhetőség

Az Adobe Photoshop Lightroom 4 már elérhető Mac és Windows rendszerekre a www.adobe.com/store webhelyről. A várható kiskereskedelmi ár új felhasználók esetében 109 EUR, a frissítések ára pedig 62 EUR. A termék szolgáltatásairól, a frissítésekről, az árakról és a nyelvi verziókról további információt a www.adobe.com/go/lightroom címen talál.

A felhasználók közvetlenül is kapcsolatba léphetnek a Lightroom csapatával a Facebook oldalon (www.facebook.com/lightroom), a Twitter segítségével (www.twitter.com/lightroom) vagy az Adobe Lightroom blogon (http://blogs.adobe.com/lightroomjournal). A Lightroom használatával kapcsolatos videókat a http://www.youtube.com/lightroom webhelyen tekintheti meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés