Connect with us

technokrata

Kilenc variánsa lesz a Windows 8-nak (update – CeBIT)

3022.The-new-Windows-8-Consumer-Preview-Start-screen_0F3E316C_616

Dotkom

Kilenc variánsa lesz a Windows 8-nak (update – CeBIT)

A készülőfélben lévő legújabb redmondi operációs rendszer Consumer Preview-jának registry-jében 9 különböző verzió olvasható ki.

Most már nem titok többé, hogy milyen néven és hányféle variánsa lesz a Windows 8-nak és az is tudható, és köztük van már az is, amelyik kifejezetten táblagépekre készül. Nos, itt a teljes lista:

Windows 8 Starter
Windows 8 Home Basic
Windows 8 Home Premium
Windows 8 Professional
Windows 8 Professional Plus
Windows 8 Enterprise
Windows 8 Enterprise Eval
Windows 8 Ultimate
Windows 8 ARM Edition

Azt le kell szögeznünk, hogy ez a Consumer Preview Registry Editor-jából derült ki, és elképzelhető, hogy a végleges verzió megjelenésekor a 9 tagú csapat bővülni fog (vagy csökkeni). Az Enterprise Eval-lal a vállalati funkciókra alapoz, akárcsak a Win7 esetében, és ugyanúgy próbaverziót takar, csak azt nem tudni, hogy hány naposra tervezik a próbaidőt (a Win7-nél 30 napos, így ebből induljunk ki). Amire igazán kíváncsiak lennénk, az az, hogy mit takarhat a Professional Plus (talán az Office 2010 Pro Plus bele lesz építve?), mely a Professional és az Ultimate között helyezkedik majd el, illetve melyik verzió milyen szolgáltatásokat fog tartalmazni.

Update: A Microsoft tervei szerint a Windows 8 Enterprise verzióit és feature-jeit a jövő héten részletesen bemutatja a CeBIT-en.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek