Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Windows 8 Consumer Preview

Laptop

Bemutatkozott a Windows 8 Consumer Preview

Az idei MWC-n ismét lépett egyet a Microsoft legújabb operációs rendszerének következő változata a sorozatgyártás felé.

Bár a Windows 8 fejlesztői változata már több hónapja elérhető, az idei Mobile World Congressen mutatták be a Consumer Preview verziót, a barcelonai Miramar Hotelben.
Steven Sinofsky a fejlesztés egyik vezetője elmondta, hogy a PC és a mobilitás pozitív tulajdonságait igyekeztek integrálni az új rendszer megalkotásakor. A fejlesztésvezető szerint a W8 leginkább arról szól, hogy nem kell választani, hogy előállítani, vagy fogyasztani kívánjuk a tartalmat – az új oprendszer igen komoly átdolgozáson esett át a Developer preview változathoz képest.

Az új Windows Metro felületen egyszerre temérdek alkalmazás futtatható – a szoftverek közt hírolvasóktól kezdve az e-könyv kezelőkön (Kindle) át, egészen a játékokig számos applikáció megtalálható – és természetesen az Xbox Gaming is beépítésre került a rendszerbe. Emellett több hasonlóság is mutatkozik a cég mobil operációs rendszerével a Windows Phone 7-tel, hasonlóképpen jelennek meg például az ismerősök ikonjai. Ennek megfelelően természetesen ezúttal is komoly hangsúlyt kaptak a különböző közösségi szolgáltatások – talán mondanunk sem kell, hogy van Facebook integráció is, gazdag chat funkcionalitással fűszerezve.
A laptopos felület hibrid megoldás: keverhető az asztali nézet a Metro felülettel. Az érintőkijelzőre kitalált gesztusok itt nyilván nem használhatóak, azonban az egér sarkokba húzásával tudunk operálni (hmm, ez vajon honnan olyan ismerős?). Az ehhez a szoftververzióhoz tartozó online boltban egyébként csak a Metro felülettel kapcsolatos programok lesznek elérhetők.
A W8 legnagyobb előnye természetesen az, hogy az erősebb hardverek mellett a gyengébb mobileszközökön, tableteken, netbookokon is elfut. A rendszer ráadásul a csökkentett mérete és memóriafogyasztása ellenére szinte azonnal alvó módba kerül, illetve rögtön felébred. Sőt, az adatmásolásoknál is ott folytatódik a munka, ahol abbamaradt mielőtt lecsuktuk volna a gép fedelét.
Az NFC-t is támogató Windows 8 következő lépése a Release Candidate verzió bejelentése lesz még a végleges változat megjelenése előtt – ám ennek időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés