Connect with us

technokrata

Barcelonában bemutatkoztak az új Opera mobilböngészők

Laptop

Barcelonában bemutatkoztak az új Opera mobilböngészők

A cég ígéretéhez hűen az ide Mobile World Congresse rendezvényen mutatta be böngészői legfrissebb verzióját.

Ahogyan azt a cég ígérte, az MWC-n debütáltak a népszerű Opera Mobile és Opera Mini böngészők legújabb változatai. A már egyébként is méltán népszerű alternatív mobilböngésző programok most még több extrát kínálnak azoknak, akik a gyári böngészők helyett inkább az Operára voksolnak.
A változások közül mindenképp említést érdemel, hogy a korábbi 9 gyorshívó opciót gyakorlatilag végtelenítették a fejlesztők: immár korlátlan számú kedvenc oldal menthető el azonnali megnyitáshoz. Sőt, a kamerához is hozzáférnek szükség esetén az Opera alkalmazásai. Emellett természetesen finomítások is történtek, hiszen az új HTML5 is jelen van a böngészőben, ami oldalkompatibilitási szempontból lehet fontos.
Az Opera Mobile 12 az Android és Symbian alapú készülékekre érhető el és Androidon olyan extrákat is kínál, mint a WebGL opció, amely gördülékeny 3D tartalmak kezelésére is képessé teszi az Operát.
Az Opera Mini Next szintén érdekes újítás, ami nem más, mint egy béta előszoftver, amelyen már a soron következő fejlesztésekbe tekinthet bele a kíváncsi felhasználó.
Az alábbi videó a teljesség igényével igyekszik bemutatni az újdonságokat mindkét ingyenes böngészőben:Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin