Connect with us

technokrata

Nokia 808 PureView: 41 megapixeles mobiltelefon!

Laptop

Nokia 808 PureView: 41 megapixeles mobiltelefon!

A finnek visszatértek, a legendás Nokia N8 utódja minden eddigi határt átlép a mobilfotózás tekintetében.

Egészen megdöbbentő az idei Mobile World Congressen bejelentett Nokia újdonság képalkotó teljesítménye: nem kevesebb mint 41 megapixeles felbontású képszenzornak örvend az új modell. A készülék egyébként – az előzetes információknak megfelelően – még a Symbian rendszerre épül, azon belül is a Belle felületre. A rendkívül komoly optikához egy a Nokia N8-asban használt képérzékelőnél két és félszer nagyobb érzékelő került, melyek gördülékeny együttműködéséért egy 1,3GHz-es processzor felel.

Természetesen a Zeiss lencsével ellátott hátlapi optika számos egyéb extrát is felvonultat. Ilyen a veszteségmentes intelligens zoom (5 megapixeles felbontásban), vagy a full HD, vagyis 1080p-s mozgóképrögzítés, illetve a 26 milliméteres nagylátószög és az akár 15 centiméteres makró mód. Nem maradt le erről a modellről sem a xenon vaku, illetve még egy LED fényt is hozzácsaptak a tervezők, ami ugyancsak dicséretes.

Meglepő viszont, hogy a 16:9-es képarányú, 4 colos méretű, AMOLED megjelenítő felbontása csupán 640 x 360 pixel méretűre sikeredett, bár a készülék egyéb érdemeiből ez mit sem von le. A meghökkentő teljesítményű újdonság pontos ára egyelőre ismeretlen, a megjelenésre pedig ebben a félévben lehet számítani.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin