Connect with us

technokrata

Mégse áll le a Tisztaszoftver-program

girl-studying-college-computer-tuition

Dotkom

Mégse áll le a Tisztaszoftver-program

Bár hat nap múlva lejárt volna a Microsoft és az Állam közös megállapodása, úgy tűnik, az utolsó pillanatban sikerült megállapodni annak folytatásáról.

Úgy néz ki, továbbra is folytatódik az Állam és a Microsoft együttműködése, a Tisztaszoftver-program, melynek keretében a felsőoktatásban résztvevő diákok, tanárok juthatnak olcsón legális operációs rendszerekhez és irodai szoftvercsomaghoz otthoni és munkahelyi gépeikhez. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már év eleje óta folytatott tárgyalásokat a redmondi cég magyarországi képviseletével a program folytatásáról, mely szerint továbbra is kedvezményes áron juthatnak az arra jogosultak jogtiszta rendszerekhez. Korábban felmerült az a lehetőség is a kormány részéről, hogy nyílt forráskódú megoldást keresnek a jelenlegi fizetős helyett (esetleg a Linux és az OpenOffice.org), mivel az Államnak több, mint egy milliárd forintjába kerül évente a Microsoft szoftverei a Tisztaszoftver-program keretében. A mostani megállapodást még nem írták alá, csupán szóbeli megegyezés született a két fél között, de mivel a korábbi szerződés március elsejével lejár, így a jövő héten alá kell írni a szükséges dokumentumokat ahhoz, hogy további egy évig legálisak maradjanak a Windows-ok és az Office csomagok a diákok és a tanárok gépein.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő