Connect with us

A PC remekül érzi magát, köszöni szépen

Five-free-5-spring-cleaning-tips-for-your-computer-Related-Image

Dotkom

A PC remekül érzi magát, köszöni szépen

Míg mostanában a tabletek és az okostelefonok hatalmas üzletet generálnak, könnyű leírni a jó öreg PC-t. Pedig nem kéne, ugyanis az NPD csoport legújabb számai éppen az ellenkezőjéről tanúskodnak.

A tavalyi évben mind az asztali, mind a laptopok eladása közel 20%-al nőtt, akárcsak a bevételek, mely 14%-al lett több. A szállítások is 20%-al emelkedtek, állítja a piacot figyelő csoport.
Ezekben a számokban azonban érdekes értékek is akadnak az egészséges PC piacról, legalábbis az NPD ipari analitikusa Stephen Baker szerint. Például egy átlag laptop eladási ára 2011-ben közel 170.000 forint körül mozgott. Ez közel 5% visszaesés 2010-hez képest, de még mindig jobb 1%-al a 2009-es értéknél, ami a recesszió csúcsa volt.

Az asztali számítógépek még jobban teljesítenek. Az átlag eladási ár 120-140.000 forint körül mozog, ami 3%-al rosszabb, mint tavaly, viszont 2%-al jobb. mint 2009-ben.

Míg a viszonteladók inkább szeretik az árakat emelni, semmint csökkenteni, Stephen állítja, hogy a PC-s árak teljesen pozitív sztori a számítógép gyártóknak. „Egy ilyen stabil árazást találni bárhol az IT világban nagyon bonyolult dolog, de egy ilyen nagy horderejű üzletágban, mint a PC, rendkívül bámulatos”.

Míg a tavalyi évet egész jól zárták a számítógépkereskedők, az ideit még jobban fogják. Ez leginkább annak köszönhető, hogy rengeteg új notebook és PC.alkatrész jön a piacra. Bár a csinos és vékony Ultrabookok megprobálják elcsavarni az fogyasztók fejét a régi ormótlan notebookoktól, az új technológia jelenleg a többszöröse a hagyományos laptopoknak.

Mindennek a tetejében hamarosan érkezik a Windows 8, ami ígéretesnek bizonyul. A dolgo egyetlen szépséghibája csupán az, hogy még ma is a duplája a merevlemezek ára a thaiföldi árvíz előttinek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom