Connect with us

Ultraszörnyeteg Tajvanról: Asus B23E

ASUS-B23E-XH71

Laptop

Ultraszörnyeteg Tajvanról: Asus B23E

Hiábavaló az ultrabook-ok előrenyomulása, ha a notebookokban is van még rációs és erő. De milyen!

A készülék a B23E nevet kapt  és alapból Intel Core i3-al van szerelve, de kapható még i5 és i7-es kiszerelésben is, csak legyen elég pénzünk rá. A kijelzője 12.5 colos, 1366×768 pixeles LED-es háttérvilágítással, de matt felülettel. A burkolata egyszerű fekete és elegáns, ezért ideális lehet bárhol,ahol felnyitjuk.
A laptopba 750Gb-os merevlemez került és maximum 8 GB DDR3 RAM kerülhet bele. Beépített Wi-fi-je N-es, akár 150 MBit/sec-es sebességet is elérhetünk vele. A B23E-be került még  Bluetooth és gigabites Ethernet kártya is, van benne USB 3-as és USB 2.0-ás port is, de hogy teljes legyen a paletta, az ASUS integrált bele egy eSata/USB kombó portot is. Mivel egyrészt üzleti notebook, így nem maradhat el a védelem, amiért a LoJack BIOS jelszóvédelem gondoskodik a szokásos ujjlenyomat leolvasóval.

Fontos megemlíteni, hogy a laptop leesésvédelemmel is (anti-shock) el van látva. Ez nem azt jelenti, hogy a csattanás előtti pillanatban bekapcsol egy antigravitációs mező és lebeg két centivel a felszín felett, hanem hogy zuhanáskor kikapcsolnak a merevlezek egy szempillantás alatt, így becsapódáskor azokat nem érheti nagyobb kár. Azért abban ne reménykedjünk hogy ha egy léghajóból kihajítjuk a kicsikét, akkor is biztosan túléli a zuhanás a merevlemez, de ha asztalról esne le, akkor nem kell több százezer forintot fizetni azért, hogy meglegyenek a családi fényképek és videók a sérült lemezről.  A laptop magnéziumborítást kapott, így talán az se esik darabokra, ha a véletlenül lelökődne asztalunkról.

Természetesen a stílust és az erőt meg kell fizetni, konfigurációtól függően az ára akár a 237.000 forint is lehet, de ez még így is jóval olcsóbb, mint egy ma kapható ultrabook ára.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom