Connect with us

technokrata

Alienware X51, az apró erőgép

Laptop

Alienware X51, az apró erőgép

Aki ismeri az Alienware gépeket, az tudja, hogy ezek a Pc-s világ fenevadjai, a csúcsok csúcsa, és nem csak egy unalmas doboz a ház egyik eldugott sarkába. Az X51 viszont most kicsit más lett.

Ezeket a gépeket arra tervezték, hogy ami játékot telepítenek rá, az elfusson függetlenül attól, hogy milyen magasra tekerjük a beállításokat és a teljesítménye mellet a kinézete is tiszteletet parancsoló. Ezeket a gépeket nem visszük a barátainkhoz LAN partikra, hanem otthon trónolnak egy jól megvilágított helyen, mint valami dicső antik szobor.

Az Alienware X51 ezeknek pont az ellenkezője. Szakítva a hagyományokkal, ez nem egy hatalmas bonyolult eszköz, aminek csak a puszta látványa elrettenti a mezei felhasználót, hanem egy kis aranyos mini számítógép, amit bátran odarakhatunk diszkréten a Tv-nk alatt trónoló konzol mellé vagy az íróasztalunkra. Persze ettől függetlenül még midig a játékra termett, így a legújabb játékok is vidáman elfutnak rajta. Mindenesetre érdekes kezdeményezés ez Alienwaretől, mivel teljesen újragondolta a Gamerkedés koncepcióját. Miért kellene egy számítógépnek ormótlannak lenni, miért nem elég egy kis játék konzol méretű mini gép? Nos, a választ nyilván a vásárlók fogják megmondani.
Amit tudni érdemes a gépről, hogy mindegy, hogyan rakjuk az asztalra, ugyanúgy működik vízszintesen, mint állítva, ez nem akadályozza a hűtést. Ami még jó benne, hogy nem egy véggépet veszünk, hanem mi dönthetjük el, mi kerüljön bele a gépbe attól függően, hogy milyen vastag a pénztárcánk. A leggyengébb változatba egy Intel Core i3-as processzor, egy Nvidia GTX 545-ös videokártya, 4 GB RAM és 1 TB merevlemez került, mindezért csupán 170.000 forintot kell fizetnünk. Persze a felső határ a Core i7, a bármilyen Nvidia kártya 150Watt fogyasztásig és az opcionális Blu-ray olvasó.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom