Connect with us

technokrata

Új fájlrendszer is lesz a Windows Server 8-ban

windows-server-8-full

Dotkom

Új fájlrendszer is lesz a Windows Server 8-ban

A redmondi szoftveróriás bejelentette a most készülő Windows Server 8 új filerendszerét, a Resilient File System-et (ReFS).

Microsoft állítása szerint az új fájlrendszer teljesen az alapoktól lett építve és a többszintű felhasználásra lett tervezve, ebbe belevonva a Microsoft Storage-ot is. A fő aspektusok a megbízhatóság, a nagy fájlok kezelése és védelme a fájlrendszer sérülések ellen és a hálózati szolgáltatások lesznek.
Az újdonság  viszont nem fogja érinteni a jövőbeni mezei Windows 8 felhasználókat, többek közt azért, mert még nem lesz elérhető annak debütálásakor.  Az ok egyszerű: még nincs kiforrva teljesen a ReFS és a Microsoft nem szeretne kiadni egy hibás fájlrendszert, ezért alapos teszteléseken kell átesnie annak a kiadás előtt. Az új rendszer NTFS alapokon nyugszik, tehát nem kell félni a kompatibilitási problémáktól, csak fel kell rakni egy Storage kötetre és már működik is.  A ReFS viszont nem alkalmazható hordozható lemezeken vagy a Windows futtatására, csak és kizárólag Storage Servereken alkalmazható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák