Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Atom Cedar Trail: jönnek a 200 dolláros netbookok

Laptop

Intel Atom Cedar Trail: jönnek a 200 dolláros netbookok

Mostanság minden elárasztanak a tabletek, az okostelefonok, és egyre kevesebbet lehet hallani a netbookokrol, amit szépen lassan felváltanak az ultrabookok.

Talán az Intel új Cedar Trail Chipsete, amit nem régiben kezdtek szállítani a gyártóknak, ad egy második lehetőséget ennek a platformnak. Bár késett 3 hónapot, talán ez az új chip készlet még jobban lejjebb szorítja a netbook árakat, aminek köszönhetően ismét fellendülhet ez a piac. Ezek az új chipek az N2600-as, ami egy 1.6 Ghz-es, és az 1.86Ghz-es N2800-as Atom processzorok. Ők a netbookok hardverét fogják erősíteni, ahogy a 2.1Ghz-es D2700-as is, ami az egyéb passzívhűtésű eszközökbe is kerülhet. Az új Cedar Trail, egy új grafikus motort is kap, ami a GMA 3600. Az Intel állítása szerint, a belépő netbookok, már akár 199 dollártól indulhatnak.

Ezek az új GMA3600-asok valójában egy PowerVr GSX545-ösök, ami lényegében egy derivált változata a manapság alkalmazott okostelefon GPU-knak. Persze ez itt sokkal gyorsabban fut. felhúzták 640Mhz-re az N2600 konfigurációban. De mielőtt azt hinnénk hogy ez a fogyasztás rovására megy, az Intel azt állítja, hogy általában normális körülmények között 2.62 wattot fogyaszt, és az új GPU át tudja venni videók leszámolását a CPU-ról. Bár sokan nincsenek meggyőződve a netbook piac létezéséről, azért még mindig van remény, mivel még vannak gyártók, akiktől számíthatunk az új platformos netbookokra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés