Connect with us

technokrata

Intel Atom Cedar Trail: jönnek a 200 dolláros netbookok

intel-atom-logo-cedar-trail-1_01

Laptop

Intel Atom Cedar Trail: jönnek a 200 dolláros netbookok

Mostanság minden elárasztanak a tabletek, az okostelefonok, és egyre kevesebbet lehet hallani a netbookokrol, amit szépen lassan felváltanak az ultrabookok.

Talán az Intel új Cedar Trail Chipsete, amit nem régiben kezdtek szállítani a gyártóknak, ad egy második lehetőséget ennek a platformnak. Bár késett 3 hónapot, talán ez az új chip készlet még jobban lejjebb szorítja a netbook árakat, aminek köszönhetően ismét fellendülhet ez a piac. Ezek az új chipek az N2600-as, ami egy 1.6 Ghz-es, és az 1.86Ghz-es N2800-as Atom processzorok. Ők a netbookok hardverét fogják erősíteni, ahogy a 2.1Ghz-es D2700-as is, ami az egyéb passzívhűtésű eszközökbe is kerülhet. Az új Cedar Trail, egy új grafikus motort is kap, ami a GMA 3600. Az Intel állítása szerint, a belépő netbookok, már akár 199 dollártól indulhatnak.

Ezek az új GMA3600-asok valójában egy PowerVr GSX545-ösök, ami lényegében egy derivált változata a manapság alkalmazott okostelefon GPU-knak. Persze ez itt sokkal gyorsabban fut. felhúzták 640Mhz-re az N2600 konfigurációban. De mielőtt azt hinnénk hogy ez a fogyasztás rovására megy, az Intel azt állítja, hogy általában normális körülmények között 2.62 wattot fogyaszt, és az új GPU át tudja venni videók leszámolását a CPU-ról. Bár sokan nincsenek meggyőződve a netbook piac létezéséről, azért még mindig van remény, mivel még vannak gyártók, akiktől számíthatunk az új platformos netbookokra.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák