Connect with us

Ultravékony SSD-s notebook a Samsungtól

samsung_s9_11

Laptop

Ultravékony SSD-s notebook a Samsungtól

Bemutatkozott Magyarországon a Samsung Series 9 laptop családja, mely LED kijelzővel, SSD háttértárral, duralumínium borítással és Core i5-ös processzorral szerelve érkezik a boltok polcaira.

A gyártó belvárosi sajtótájékoztatóján Szabó Pál, a Samsung IT üzletágának vezetője elmondta: a Samsung a felhasználói szegmensben közel 15% részesedéssel rendelkezik a notebook piacon és hamarosan az üzleti szegmensben is meg fog jelenni innovatív termékekkel.

Tények és adatok

A Samsung másfél éve van jelen a notebook piacon, melynek most egy új mérföldkövéhez érkeztünk a 9-es sorozattal. Egervölgyi Tamás a Samsung termékmenedzsere elmondta: a 9-es notebook sorozat egy speciális anyagból, a repülőgépgyártásban már ismert duralumíniumból, az alumíniumnál 2x szilárdabb, de azonos súlyú anyagból készült, mely nagyon strapabíró. A netbook 1,39 kilogramm, legvastagabb pontján 15,3 milliméter vastag, melynek köszönhetően az egyes portok egy kis lenyitható ajtón keresztül férhetők hozzá. USB 2.0, 3.0, Gigabites hálózati csatlakozó, micro HDMI, micro SD kártya, fejhallgató és mikrofon csatlakozók találhatók rajta. A vezetéknélküli kommunikációt illetően 3.0-ás Bluetooth és n-es (lefelé is kompatibilis) wifi került a készülékbe.

A 9-es széria szeptember 9-étől Core i5-ös processzorral, 4 GB memóriával, 128 gigabájtos SSD-vel kerül a polcokra. Ez utóbbinak köszönhetően kikapcsolt állapotból a Windows 7 mindössze 15 másodperc alatt áll fel, alvó állapotból ez az idő 3 másodperc. A készülék ajánlott fogyasztói ára bruttó 369.900 Ft lesz.

Első látásra

A terméket a sajtótájékoztatón volt szerencsénk közelebbről is megnézni, és valóban egy exkluzív termékről van szól. A prémium anyagok és a műszaki adatok is egyértelműen a felsőkategóriába sorolják a gépet, a kijelző valóban gyönyörű, a billentyűzet háttérvilágításáért külön jó pont jár. A bruttó 369.900 Ft-os ár első hallásra kicsit erősnek tűnik, de designban a Windowsos gépek közül aligha találunk jobbat ma piacon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom