Connect with us

Több mint ötszáz laptopot kapnak szolnoki iskolák

laptop_tanulo

Laptop

Több mint ötszáz laptopot kapnak szolnoki iskolák

Több mint ötszáz laptopot és egyéb informatikai kiegészítőket kap öt általános iskola és középiskola Szolnokon, a kompetencia alapú oktatás eszközállományának bővítésére – közölte a Tisza-parti megyeszékhely alpolgármestere a projektzáró rendezvényen szerdán Szolnokon.

Kállai Mária elmondta: az Európai Unió 100 százalékos támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósult fejlesztés értéke megközelíti a 68,5 millió forintot.

Ebből az összegből a város öt alap-, illetve középfokú oktatási intézményének összesen 20 tanulócsoportja 504, diákoknak szánt és 23 tanári laptopot kap. Az eszközbeszerzés része továbbá öt router (a számítógép-hálózatokban az útválasztást végző

eszköz) és 23 vezeték nélküli hozzáférési pont (wifi) üzembe helyezése az érintett iskolákban.

A gyerekek kis méretű gépei – netbookok – és a pedagógusok normál méretű laptopjai egyaránt a kor minden igényének megfelelő felszereltséggel rendelkeznek és a felső kategóriát képviselik.

Használatuk elsősorban a közismereti tantárgyak elsajátítását segíti, ezen belül is kiemelten a tanulási motiváció erősítését szolgálja és a tananyag személyre szabott feldolgozásának lehetőségét bővíti majd.

A szoftverekkel telepített eszközökre a projekt szakmai partnere, a szolnoki Karakter Kft. hosszú távú garanciát vállal és folyamatosan segítséget nyújt az esetlegesen felvetődő műszaki problémák elhárításában is – közölték.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom