Connect with us

technokrata

Kiszervezné a PC üzletágat a HP

pavilion-hp-dv5t-laptopok

Dotkom

Kiszervezné a PC üzletágat a HP

A HP alapjaiban kívánja átalakítani személyi számítógép divízióját.

A HP vezetősége a pénzügyi és jogi tanácsadókkal együtt vizsgálja annak lehetőségét , hogy személyi számítógép üzletágát külön vállalatba szervezze ki, kiválás (spin-off) vagy más – az USA-beli részvényesek számára lehetőleg adómentes – tranzakció útján. A HP számításai szerint a tranzakció egy-másfél éven belül lezárulhat.

A HP ma bejelentette, hogy igazgatósága felhatalmazást adott a Personal Systems Group (PSG) jövőjére vonatkozó alternatív stratégiák értékelésére, beleértve a PC üzletág külön társaságba történő szervezésének lehetőségét kiválás (spin-off) vagy más tranzakció útján.

A HP alapjaiban kívánja átalakítani a divíziót. A terv fontos része, hogy a beruházásokat, az erőforrásokat és a vezetőség figyelmét olyan megoldások kidolgozására összpontosítsa, amelyek nagyobb értékhez juttatják a kis-, közép- és nagyvállalati, valamint a kormányzati ügyfeleket. A HP meggyőződése, hogy a PSG alternatíváinak értékelése hozzásegíti a vállalatot stratégiai céljai teljesítéséhez, a nyereséges növekedéshez és a részvényesi érték növeléséhez. Nyomtatási megoldásokat, szoftvereket, szolgáltatásokat, szervereket, tárolókat és hálózati megoldásokat tartalmazó portfóliójával a HP a tranzakció után is tovább segíti ügyfeleit.

„A PSG-t érintő alternatívák keresésével demonstráljuk elkötelezettségünket a részvényesi érték növelése és a koncentráltabb stratégiai illetve pénzügyi figyelem iránt” – jelentette ki Léo Apotheker, a HP elnök-vezérigazgatója. „A HP márciusban felvázolt stratégiája a számítási felhőt, valamint az ügyfeleink változó igényeire reagáló megoldásokat és szoftvereket állítja a középpontba, igazodva a technológia fogyasztásának és alkalmazásának módját gyökeresen átformáló, általános piaci trendekhez. Azóta ezek a trendek tovább gyorsultak, ezért újabb lépéseket kell tennünk a HP átalakítására, ha ki akarjuk használni az új lehetőségeket. Úgy gondoljuk, hogy az Autonomy felvásárlásával és a PSG-t érintő alternatívák felderítésével képessé tehetjük a HP-t az eredményesebb versenyzésre és célzott stratégiájának pontosabb végrehajtására.”

A személyi számítógépek piaca gyorsan fejlődik. Új formai megoldások és alkalmazáskörnyezetek jelennek meg. Erre a reagálva, és a vállalat illetve részvényesei érdekeit szem előtt tartva a HP megvizsgálja annak lehetőségét, miként pozicionálhatná magát a PSG úgy, hogy jobban kövesse a gyors változásokat, és megőrizze technológiai és piacvezető szerepét.
„Meggyőződésünk, hogy a számára kidolgozott alternatívákkal a PSG fokozni tudja teljesítményét, sikeresebben versenyezhet és nagyobb értéket teremthet a HP részvényesei számára”– nyilatkozta Apotheker. „A PSG világszínvonalú szervezet, piacvezető pozícióval, rendkívül hatékony ellátási lánccal, széles körű jelenléttel és értékesítési képességekkel. Nyilvánvalóan léteznek olyan alternatívák, amelyek nagyobb önállóságot és rugalmasságot kínálnak a PSG számára a stratégiai beruházási döntések meghozatalában, és lehetővé teszik a divízió jobb pozicionálását az ügyfelek, a partnerek és a dolgozók szempontjából.”
A vállalatnak nem áll szándékában tájékoztatást adni az alternatív stratégiák kidolgozásának folyamatáról addig, amíg az igazgatóság jóvá nem hagyja vagy végre nem hajtja a tranzakciót, illetve egyéb módon időszerűnek nem ítéli a nyilvános közlést.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák