Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszervezné a PC üzletágat a HP

Dotkom

Kiszervezné a PC üzletágat a HP

A HP alapjaiban kívánja átalakítani személyi számítógép divízióját.

A HP vezetősége a pénzügyi és jogi tanácsadókkal együtt vizsgálja annak lehetőségét , hogy személyi számítógép üzletágát külön vállalatba szervezze ki, kiválás (spin-off) vagy más – az USA-beli részvényesek számára lehetőleg adómentes – tranzakció útján. A HP számításai szerint a tranzakció egy-másfél éven belül lezárulhat.

A HP ma bejelentette, hogy igazgatósága felhatalmazást adott a Personal Systems Group (PSG) jövőjére vonatkozó alternatív stratégiák értékelésére, beleértve a PC üzletág külön társaságba történő szervezésének lehetőségét kiválás (spin-off) vagy más tranzakció útján.

A HP alapjaiban kívánja átalakítani a divíziót. A terv fontos része, hogy a beruházásokat, az erőforrásokat és a vezetőség figyelmét olyan megoldások kidolgozására összpontosítsa, amelyek nagyobb értékhez juttatják a kis-, közép- és nagyvállalati, valamint a kormányzati ügyfeleket. A HP meggyőződése, hogy a PSG alternatíváinak értékelése hozzásegíti a vállalatot stratégiai céljai teljesítéséhez, a nyereséges növekedéshez és a részvényesi érték növeléséhez. Nyomtatási megoldásokat, szoftvereket, szolgáltatásokat, szervereket, tárolókat és hálózati megoldásokat tartalmazó portfóliójával a HP a tranzakció után is tovább segíti ügyfeleit.

„A PSG-t érintő alternatívák keresésével demonstráljuk elkötelezettségünket a részvényesi érték növelése és a koncentráltabb stratégiai illetve pénzügyi figyelem iránt” – jelentette ki Léo Apotheker, a HP elnök-vezérigazgatója. „A HP márciusban felvázolt stratégiája a számítási felhőt, valamint az ügyfeleink változó igényeire reagáló megoldásokat és szoftvereket állítja a középpontba, igazodva a technológia fogyasztásának és alkalmazásának módját gyökeresen átformáló, általános piaci trendekhez. Azóta ezek a trendek tovább gyorsultak, ezért újabb lépéseket kell tennünk a HP átalakítására, ha ki akarjuk használni az új lehetőségeket. Úgy gondoljuk, hogy az Autonomy felvásárlásával és a PSG-t érintő alternatívák felderítésével képessé tehetjük a HP-t az eredményesebb versenyzésre és célzott stratégiájának pontosabb végrehajtására.”

A személyi számítógépek piaca gyorsan fejlődik. Új formai megoldások és alkalmazáskörnyezetek jelennek meg. Erre a reagálva, és a vállalat illetve részvényesei érdekeit szem előtt tartva a HP megvizsgálja annak lehetőségét, miként pozicionálhatná magát a PSG úgy, hogy jobban kövesse a gyors változásokat, és megőrizze technológiai és piacvezető szerepét.
„Meggyőződésünk, hogy a számára kidolgozott alternatívákkal a PSG fokozni tudja teljesítményét, sikeresebben versenyezhet és nagyobb értéket teremthet a HP részvényesei számára”– nyilatkozta Apotheker. „A PSG világszínvonalú szervezet, piacvezető pozícióval, rendkívül hatékony ellátási lánccal, széles körű jelenléttel és értékesítési képességekkel. Nyilvánvalóan léteznek olyan alternatívák, amelyek nagyobb önállóságot és rugalmasságot kínálnak a PSG számára a stratégiai beruházási döntések meghozatalában, és lehetővé teszik a divízió jobb pozicionálását az ügyfelek, a partnerek és a dolgozók szempontjából.”
A vállalatnak nem áll szándékában tájékoztatást adni az alternatív stratégiák kidolgozásának folyamatáról addig, amíg az igazgatóság jóvá nem hagyja vagy végre nem hajtja a tranzakciót, illetve egyéb módon időszerűnek nem ítéli a nyilvános közlést.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés