Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Microsoft Office 365

Laptop

Megjelent a Microsoft Office 365

A Microsoft bejelentette a Microsoft Office 365,, a vállalat legújabb számítási felhőn alapuló szolgáltatásának megjelenését.

Mától kezdve az Office 365 negyven országban érhető el, segítségével a felhasználók szert tehetnek a Microsoft Office programcsomagra, a Microsoft Exchange Online levelező- és naptár-szolgáltatásra, a Microsoft SharePoint Online csoportmunka megoldásra és a Microsoft Lync Online egységes kommunikációs megoldásra, amelyek a Microsoft üzemeltetésében folyamatosan frissülnek, és előre tervezhető havidíj ellenében vehetők igénybe.

A szolgáltatást, melynek béta változata 2010-ben indult, az eltelt néhány hónap alatt több mint 200 000 szervezet próbálta ki. Az Office 365-öt használó szervezetek már eddig is jelentős eredményeket értek el a csoportmunka terén, ugyanis informatikai költségeik akár 50%-kal is csökkentek.

A mai napon több mint húsz telekommunikációs és informatikai szolgáltató jelentette be szándékát, hogy az Office 365-öt még idén eljuttassa ügyfeleihez. A Bell Canada, az Intuit Inc., az NTT Communications Corp., a Telefonica S.A., a Telstra Corp. és a Vodafone Group Plc. mellett a kelet-közép-európai régió több országában, így hazánkban is elérhetők a szolgáltatások a Central Europe On-Demand Zrt-n keresztül is.

„A hatékony csoportmunka elengedhetetlen az üzleti növekedéshez, ezért tartjuk fontosnak, hogy a legjobb csoportmunkaeszközök elérhetőek legyenek mindenki számára” – mondja Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. „Az Office 365 szolgáltatásainak köszönhetően néhány kattintással kiegyenlítődnek az esélyek, mivel a kisméretű és közepes vállalkozások is ugyanolyan csoportmunkaeszközöket használhatnak, mint amelyek a nagyvállalatok számára már évek óta biztosítják az üzleti előnyt.”

Nagy lehetőség minden méretű vállalat számára

Az Office 365 számos szolgáltatáscsomag formájában a legkisebbtől a legnagyobb szervezetekig, mindenki számára a neki megfelelő funkciókat nyújtja. „Az Office 365 megjelenése nagy lehetőség a magyar vállalkozások számára is, mert gyakorlatilag nulla, vagy nagyon alacsony kezdő beruházással, jól tervezhető havidíj mellett ugyanolyan csoportmunka-szolgáltatásokra tehetnek szert, mint a legnagyobb multinacionális vállalatok.” – mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője. „Ez a kis- és közepes vállalkozások számára kiugrási lehetőséget jelent, hiszen világszínvonalú eszközökkel dolgozhatnak – a nagyobbak számára pedig sokféle költség és erőforrásbeli optimalizálást tesz lehetővé.”

Az Office 365 segítségével a munkatársak azonnali üzenetek és virtuális megbeszélések segítségével akkor is kapcsolatot létesíthetnek egymással, ha néhány méterre dolgoznak egymástól, és akkor is, ha a földgolyó két átellenes pontján tevékenykednek. Egy időben dolgozhatnak dokumentumokon vagy más fájlokon, és olyan egyszerűen oszthatják meg egymással ötleteiket, mintha a naptárukat osztanák meg. Az Office 365 új közösségi munkastílust nyújt a felhasználóknak, mivel gyakorlatilag bármilyen eszközről elérhető.

A Microsoft Office alkalmazások az Office 365 középpontjában állnak. A Microsoft Word, a PowerPoint, az Excel, a OneNote, az Outlook és a többi Office alkalmazás segítenek kapcsolódni a Microsoft Exchange, SharePoint és Lync szolgáltatásokhoz, így végeredményben egy egységes csoportmunka és kommunikációs megoldást nyújtanak.

„Amikor megismertem az Office 365-öt tudtam, hogy ez az üzleti működés jövője” – mondta Elia Wallen, a gyorsan növekedő ideiglenes otthonokat nyújtó Travelers Haven tulajdonosa. „Az Office 365 segítségével százezer dolláros költségmegtakarítást, és a 35 munkatársunk napi 30 munkaórájának megtakarítását fogjuk elérni, de ami a legfontosabb, hogy a csapat hatékonyabban tud majd együtt dolgozni függetlenül attól, hogy hol is vannak.”

http://www.microsoft.com/casestudies oldalon további vállalkozásokról olvashat, akik kipróbálták az Office 365-öt.

Office 365 partnerek

A Microsoft rendszerintegrátorokból, szoftverfejlesztő vállalkozásokból, viszonteladókból és más partnerekből széleskörű partnerhálózatot épít az Office 365 köré. Ma ez a hálózat jelentősen bővül, ahogy a vállalat újfajta partnerségeket épít a piacvezető telekommunikációs és informatikai szolgáltatókkal. Ezek a partnerek az Office 365-öt saját szolgáltatásaikkal – pl. web hosztolás, szélessávú internetelérés, pénzügyi vagy mobil szolgáltatások – összecsomagolva kínálják majd, és így kis- és közepes vállalkozások milliói számára fogják kényelmes módon elérhetővé tenni azokat.

„Partnereink a helyi piacok legismertebb és legelfogadottabb vállalatai közé tartoznak,” – mondta Kurt DelBene, a Microsoft Office Division elnöke. „Az ügyfeleink nyugodtan alhatnak majd tudván, hogy az online szolgáltatások mögött a Microsoft és a világ legjobb szolgáltatói állnak.”

Elérhetőség

Az Office 365 csomagjai mától Magyarországon is elérhetők. Az érdeklődők 30 napig ingyenesen kipróbálhatják, ha feliratkoznak a http://www.office365.hu weboldalon, vagy a helyi Office 365 partnereknél.

A hazai piacon a kis- és középvállalatok számára a Microsoft Cloud Partnerek mellett két kiemelt viszonteladó segíti az Office 365 értékesítését. A Central Europe On-Demand Zrt. a vállalkozások méretétől függetlenül kínálja a szolgáltatásokat jelenlegi és új ügyfeleinek, a UPC Magyarország Kft. kínálatában pedig az üzleti szélessávú internet, telefon és tv szolgáltatások mellett még ebben az évben megjelenhetnek az Office 365 csomagok.

Az Office 365-ről

Az Office 365 több szolgáltatáscsomagot is kínál kiszámítható havidíj ellenében, amely felhasználónként €1,79-től €25,50-ig terjedhet. Az Office 365 kisvállalkozásoknak szánt csomagjával a felhasználók néhány perc alatt megkaphatják az Office Web Apps-t, a Microsoft Exchange Online-t, a Microsoft SharePoint Online-t, a Microsoft Lync Online-t és egy saját publikus weboldalt mindössze felhasználónként €5,25-ért havonta. Ezek az eszközök nagyvállalati szintű e-mail, dokumentum-megosztási, portál, azonnali üzenetküldési, video- és webkonferencia lehetőségeket adnak minden előfizetőnek.

Az Office 365 közepes és nagyvállalatoknak szánt változatai széles választékot nyújtanak az egyszerű e-mail szolgáltatástól az átfogó csomagokig. Az ügyfelek a Microsoft Office Professional Plus alkalmazáscsomagot havidíjas formában, az iparág vezető kommunikációs és csoportmunka szolgáltatásaival együtt vásárolhatják meg. Ezen csomagok mindegyike jelentős IT felügyeleti lehetőségeket, innovatív biztonsági megoldásokat, folyamatos technikai támogatást biztosít, a Microsofttól megszokott rendelkezésre állással és megbízhatósággal.

Az Office 365-ről további információkat tudhat meg a http://www.office365.hu weboldalon, a Twitteren (@Office365), a Facebookon (http://www.facebook.com/office365) és az Office 365 blogon, a http://community.office365.com címen.

 



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés