Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új információk a Windows 8-ról

Laptop

Új információk a Windows 8-ról

Windows 8 néven mutatta be a Microsoft jelenleg még fejlesztés alatt álló új operációs rendszerét, amelynek végleges verziójára másfél éven belül számítanak a szakemberek.

A Tajvani Computex kiállításon és a kaliforniai Palos Verdesben rendezett D9 konferencián bemutatott szoftver a Windows Phone 7 továbbfejlesztett változatára hasonlít, és az érintőképernyős készülékekre optimalizált fejlesztéseket tartalmazza.

Az új szoftver bemutatását azonban kissé beárnyékolta a The Wall Street Journal szerdai írása, amely szerint a Microsoft a világ 5 legnagyobb processzorgyártóját arra kérte, hogy kizárólag egy-egy kiválasztott hardvergyártóval működjenek együtt. Erre pedig azért lenne szükség, hogy az új rendszerre optimalizált táblagépeket a szokottnál gyorsabban lehessen majd piacra dobni.

Néhány tajvani hardvergyártó nem került bele a Microsoft jelenleg futó fejlesztői programjába. Az Acer elnöke, Jim Wong kijelentette, hogy a PC-ipar nem a Microsofté és nem is az Intelé.

Steve Guggenheimer, a Microsoft OEM részlegének vezetője, az újságcikkben olvasható állításokra nem reagált. A bemutatóra használt Windows 8 kompatibilis laptop a Quanta Computertől származik, és ez azt bizonyítja, hogy a Microsoft nagy tajvani beszállítókkal is együttműködik.

Steven Sinofsky, a Microsoft Windows fejlesztéséért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy az új operációs rendszernek még nincs meg a piaci bevezetésre szánt végleges neve, és a megjelenés várható időpontjáról sem közölt részleteket.

A redmondi vállalat szoftverfrissítési szokásai alapján általában 24-36 hónap telik el a nagyobb fejlesztések kiadása között, így az iparági szakértők legkésőbb 2012 októberére várják az új Windows indítását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés