Connect with us

technokrata

Új információk a Windows 8-ról

windows8_thumb

Laptop

Új információk a Windows 8-ról

Windows 8 néven mutatta be a Microsoft jelenleg még fejlesztés alatt álló új operációs rendszerét, amelynek végleges verziójára másfél éven belül számítanak a szakemberek.

A Tajvani Computex kiállításon és a kaliforniai Palos Verdesben rendezett D9 konferencián bemutatott szoftver a Windows Phone 7 továbbfejlesztett változatára hasonlít, és az érintőképernyős készülékekre optimalizált fejlesztéseket tartalmazza.

Az új szoftver bemutatását azonban kissé beárnyékolta a The Wall Street Journal szerdai írása, amely szerint a Microsoft a világ 5 legnagyobb processzorgyártóját arra kérte, hogy kizárólag egy-egy kiválasztott hardvergyártóval működjenek együtt. Erre pedig azért lenne szükség, hogy az új rendszerre optimalizált táblagépeket a szokottnál gyorsabban lehessen majd piacra dobni.

Néhány tajvani hardvergyártó nem került bele a Microsoft jelenleg futó fejlesztői programjába. Az Acer elnöke, Jim Wong kijelentette, hogy a PC-ipar nem a Microsofté és nem is az Intelé.

Steve Guggenheimer, a Microsoft OEM részlegének vezetője, az újságcikkben olvasható állításokra nem reagált. A bemutatóra használt Windows 8 kompatibilis laptop a Quanta Computertől származik, és ez azt bizonyítja, hogy a Microsoft nagy tajvani beszállítókkal is együttműködik.

Steven Sinofsky, a Microsoft Windows fejlesztéséért felelős részlegének vezetője elmondta, hogy az új operációs rendszernek még nincs meg a piaci bevezetésre szánt végleges neve, és a megjelenés várható időpontjáról sem közölt részleteket.

A redmondi vállalat szoftverfrissítési szokásai alapján általában 24-36 hónap telik el a nagyobb fejlesztések kiadása között, így az iparági szakértők legkésőbb 2012 októberére várják az új Windows indítását.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp