Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átmenet a PC és a táblagépek között

Laptop

Átmenet a PC és a táblagépek között

Itthon is bemutatkozott az Acer Iconia Tab W500.

Tegnap mutatta be sajtótájékoztatóján az Acer Iconia Tab W500 táblagépét, amely a tablet és PC világ tulajdonságait igyekszik ötvözni azzal, hogy összehozza a tabletek felhasználóbarát mivoltát a PC-k ismerős környezetével. A 10,1 colos, 1280×800 pixeles felbontású, multi-touch képernyős eszközhöz teljes méretű dokkolható billentyűzet tartozik, illetve Dolby optimalizált hangzással bír. Ennek persze ára van: maga a tablet közel 1 kilogramm, a dokkolója pedig további 60 dekagramm.

Acer Iconia Tab W500 2.jpg

A teljes méretű billentyűzet egyszerre dokkoló állomásként is funkcionál, kibővített csatlakozási készséget biztosítva. Tartalmaz egy Acer FineTrack mutató eszközt, mely két gombjával segíti a navigációt, illetve található rajta egy Ethernet valamint egy USB csatlakozó a külső eszközökhöz. Ugyanakkor nem árt vele vigyázni, hiszen a kijelző nem lehajtható (annak ellenére, hogy látszólag adja magát a lehetőség). Ha rutinból össze akarjuk zárni, annak igen kellemetlen eredménye lehet, ezt az Acer is elismerte a tegnapi bemutatón.

Az Iconia Tab W500 érintés élményének kezdőpontja az Acer Ring. Egy egyszerű markoló mozdulattal indítható, és azonnali hozzáférést biztosít az összes speciális tulajdonsághoz és előtelepített érintéses alkalmazáshoz, ami az Acer Iconia Tab W500-on található. Az Acer Ringben olyan alkalmazások találhatóak, mint a Clean Disk, mely optimalizálja a lemezen rendelkezésre álló helyet; a Snipping Tool, mellyel a felhasználó kiválaszthat, megjelölhet és rögzíthet képernyőn megjelenő képeket. Része a tablet beállításait testre szabni képes Device Control; az Acer Crystal Eye webkamerát elindító Camera; a Calculator valamint a Game, mely segítségével elérhetőki az Acer Iconia Tab W500-on tárolt játékok.

Acer Iconia Tab W500.jpg

A fentieken túl AppCardot is tartalmaz, melyekkel további érintésvezérelt alkalmazáshoz juthat el a felhasználó. A TouchBrowser lehetővé teszi, hogy a felhasználó keressen, megnyisson, átméretezzen és kiválasszon tartalmakat a webről az ujjhegyei segítségével. Említést érdemel a My Journal, ahol a felhasználó webes cikkeket gyűjthet össze. Ezeket aztán dinamikusan frissíti a rendszer. A clear.fi jóvoltából pedig keresni, megosztani és lejátszani lehet az otthoni hálózatban tárolt kedvenc zenékből, fényképekből és videókból. A vállalat médiamegosztó rendszere – a HDMI csatlakozónak köszönhetően – lehetőséget nyújt a táblagépen tárolt multimédiás anyagok lejátszására bármely eszközön, ami be van csatlakoztatva az otthoni hálózatba és működik rajta a clear.fi rendszer.

A Windows 7 operációs rendszeren futó Acer Iconia Tab AMD Dual-Core C-50 APU processzort és AMD Radeon HD6250 grafikus kártyát kapott. Többféle kapcsolódási lehetőséget kínál, mint például Wi-Fi, 3G (egyes modellek esetében) vagy Bluetooth 3.0. Dupla, elöl és hátul is elhelyezett Acer Crystal Eye 1,3 megapixeles webkamerái révén videotelefonálásra és HD minőségű videók rögzítésére is lehetőség nyílik, illetve utóbbiak Facebookon vagy YouTube-on való megosztására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés