Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 támogatás az Intel SSD-khez

Laptop

Windows 7 támogatás az Intel SSD-khez

Intel Solid-State Drive Toolbox és Intel SSD Optimizer.

Szorosan a Microsoft Windows 7 bemutatkozásának nyomában az Intel ma bejelentette az Intel Solid-State Drive (SSD) Toolboxot, mely az Intel SSD Optimizerre és firmware frissítéssel érkezik a cég 34 nanométeres X25-M SATA SSD-ihez. Ezek az eszközök segítik az Intel SSD-k teljesítményének jobb menedzselését, és megtartani a korában mutatott teljesítményt.

Az SSD célja, hogy felváltsa a hagyományos merevlemezes meghajtókat, amire nagyobb teljesítménye, alacsonyabb fogyasztása és magasabb megbízhatósága révén hivatott. Az Intel SSD Toolbox lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a korábbiaknál hatékonyabban monitorozzák és kezeljék SSD-ik állapotát. A firmware frissítés és az Intel SSD Optimizer a Windows 7 ATA Data Set Management parancsát felhasználva (Trim parancs) segítenek az SSD-nek, hogy tartósan magas teljesítményt nyújtson. Ezeken túlmenően az SSD Toolbox és Optimizer szintén számottevő javulást tesznek lehetővé a Windows XP és Vista operációs rendszerek számára.

#img1#

Az X25-M 160GB SSD tulajdonosok a firmware frissítésnek köszönhetően nagyobb szekvenciális írási sebességet tapasztalnak majd, elérve akár a 100 MB-ot másodpercenként. Ez negyven százalékos teljesítményjavulás a meglévő firmware-hez képest.

Az Intel X25-M SSD-i júliustól kaphatóak. A cellánként két bit tárolására képes MLC (multi-level cell) szervezésű Intel X25-M mainstream SATA SSD laptopokat és asztali számítógépeket céloz meg, és 80 valamint 160 GB-os kivitelben érhető el. Az SSD-k adattároló eszközök a számítógépeken belül. Mivel az SSD-k nem rendelkeznek mozgó alkatrésszel, gyorsabbak és energiahatékonyabbak, továbbá tartósabbak a hagyományos merevlemezeknél. Amellett, hogy vonzó a játékosok, tartalomkészítők és az új technológia iránt lelkesedők számára, az SSD-k kulcsszerepet játszottak az ultravékony és könnyű notebookok felbukkanásában, melyek egyre népszerűbbek, hála a designnak, kompakt méreteknek és hosszú akkumulátoros üzemidőnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés