Connect with us

Hirdetés

technokrata

VMware vSphere 4 az első cloud operációs rendszer

Laptop

VMware vSphere 4 az első cloud operációs rendszer

A DNS Hungária Kft., a VMware szoftverek hazai disztribútora bejelentette, hogy a második negyedév folyamán partneri körén keresztül megvásárolható lesz a VMware vSphere 4, az ágazat első olyan operációs rendszere, amellyel belső cloud építhető ki, és amellyel “szolgáltatásként” biztosítható a hatékony, rugalmas és megbízható informatika.

A VMware vSphere 4 használatával az ügyfelek gyakorlati lépéseket tehetnek a cloud létrehozására saját informatikai környezetükön belül. A belső cloud-ok segítségével az informatikai részlegek drasztikusan leegyszerűsíthetik az informatikai környezetet, ami felgyorsíthatja a változó üzleti igényekre reagálást.

Radvánszki Gábor, a DNS virtualizációs üzletágvezetője szerint “a számos új képességgel rendelkező VMware vSphere 4 a vállalatok számára a már sokat bizonyított VI3 utódjaként a piac meghatározó szerverkonszolidációs eszköze lesz, ahonnan a cloud alapú adatközponti megközelítésre is továbbléphetnek platformváltás nélkül. Ügyfél és IT rendszer mérettől függően számos kiszerelésben lesz elérhető, valamint a meglévő ügyfelek a folyamatos verziókövetés alapján is hozzáférhetnek majd.

A kis- és középvállalati informatikai igényekre is odafigyelt a VMware: a vSphere kiadásakor új, Essentials nevű csomaggal válaszolt. Ezek egyben tartalmazzák az összes VMware licenszet (így a felügyeleti eszközt is), amellyel akár 10-30 nagyobb terhelésű virtuális szervert is lehet futtatni, maximum 3 gazdagépen szétosztva. A költséghatékonyság igen kiemelkedő lehet, mivel a szoftvercsomag ára igen alacsony: egy virtuális gépre vetítve a korábbi licenszárak töredéke.”

A VMware vSphere 4 egységes, rugalmas és dinamikus operációs környezetként összekapcsolja és holisztikusan kezeli a nagy infrastrukturális csoportokat – processzorokat, tárolókat és hálózatokat. Bármely alkalmazás – akár egy már meglévő vállalati, vagy egy következő generációs alkalmazás is – a VMware vSphere 4-en sokkal hatékonyabban, garantált szolgáltatási szintekkel futtatható. A vállalkozások számára az adatközpontot erősíti majd a VMware vSphere 4 alapú cloud rendszer, és az informatikai környezet reakcióképességének drasztikus növelése mellett csökkenti az informatikai költségeket. Hoszting szolgáltatók esetén a VMware vSphere 4 gazdaságosabb és hatékonyabb módot kínál olyan külső cloud szolgáltatások biztosítására, amelyek kompatibilisek az ügyfelek saját belső cloud-infrastruktúráival. A későbbiek során a VMware támogatja majd a belső és külső számítási cloud-ok dinamikus együttműködését, és ezzel olyan “magán” cloud-környezetek létrejöttét, amelyek több adatközpontra és/vagy cloud-szolgáltatóra is kiterjednek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés