Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Windows 8 három év múlva

Laptop

Vadonatúj Windows 8 három év múlva

A Microsoftnál természetesen a Windows 7 debütálása után sem áll meg az élet.

Egy a redmondi mamutcégtől kiszivárgott friss roadmapből kiderül, hogy a cég legújabb, személyi számítógépes felhasználásra szánt operációs rendszere körülbelül három év múlva, vagyis előreláthatólag 2012 végén fog megérkezni. Az útiterv szerint ez az új szoftver jelenleg a Windows 8 nevet viseli magán, és bár nincs rá semmi garancia, de várhatóan a kereskedelmi forgalomban is ugyanezen a néven fog debütálni.

A roadmap alapvetően két kategóriába sorolja a közelmúltban megjelent, illetve a közeljövőben érkező új fejlesztéseket. Az egyik ilyen kategória a “Release Update”, a másik pedig a “Major Release”. Érdekesség, hogy az idén debütált Windows 7 és Windows Server 2008 R2 egyaránt az előbbi csoportba tartozik, míg a készülőfélben lévő Windows 8 már az utóbbiba. A roadmapen ugyan nem szerepel, de teljesen biztosra vehető, hogy a Windows 8 megérkezéséig egy, vagy két Service Pack mindenképpen napvilágot fog látni a Windows 7-hez.

Emlékezetes, hogy a Windows 7 kereskedelmi forgalmazása világszerte idén október 22-én kezdődött meg, Magyarországon pedig egy héttel később, október 31-én debütált a lokalizált változat. A Windows 7 elődje, a visszafogott sikerű Windows Vista három évvel ezelőtt, 2006-ban debütált.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés