Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, olcsó netbookok a láthatáron

Laptop

Új, olcsó netbookok a láthatáron

A netbookoknak megvan a maga előnye és hátránya. Mindenhova lehet vinni, ám lassú, töltés nélkül túl sokáig nem lehet használni sokáig és netezésen kívül nem sok mindenre jó. Pontosan ezen próbál most változtatni a Hewlett-Packard, az olcsó gépeik akár még az Apple-nek is okozhatnak fejfájást.

Az eheti Consumer Electronics Shown (CES) a high-end termékeket forgalmazó cégek nem csak új netbookokat fognak bemutatni. A fő téma az újfajta hordozható személyi számítógépek lesznek.

A netbookok leginkább csak netezésre vannak kitalálva, a grafika és a video-lejátszás nem az erősségük. A Hewlett-Packard egy olyan laptop bemutatására készül, ami nem vastagabb, mint egy centiméter, és olyan lehetőségek lesznek benne, ami korábban csak drágább gépekben voltak eddig elérhetőek. Összehasonlításképpen az Apple hasonló termékei kétszer ennyibe kerülnek.

A másik probléma a hordozható gépekkel, hogy a rendszer lassan áll fel és gyorsan lemerül. Munkától függően egy-két órát lehet használni folyamatos töltés nélkül. Egy másik egészen új próbálkozás is terítéken van, amit leginkább egy kis netbook lesz. Merevlemez nem lesz benne, csak egy flash meghajtó, valamint egy hét inches kijelzőn lehet majd dolgozni. Linux és Windows operációs rendszerekkel kompatibilis a minigép.

Roger Kay az Endpoint Technologies Associates elemzője szerint az olcsó netbookok leviszik az asztali számítógépek árát, a vevőket pedig el fogja riasztani a drágább számítógépektől.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés