Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új böngészőt támogat a Netscape alapítója

Laptop

Új böngészőt támogat a Netscape alapítója

Marc Andreessen 15 éve fejlesztette ki a Netscape böngészőt, ami a kezdeti években hihetetlen sikereket ért el, volt olyan időszak, hogy a piac 80 százalékát birtokolta.

A fénykort azonban az első böngészőháború követte a Microsofttal, amit az Internet Explorer nyert meg. Andreessen most visszavágót akar, Andreessen befektetőként beszállt a RockMelt startupba, amiben számos korábbi kollégája dolgozik egy új böngészőn. A befektető utalt rá, hogy ez a böngésző más lesz mint a többi, melyek nem tartottak lépést az internet fejlődésével. “Egy csomó dolog van, amit egészen máshogy csinálnál, ha az alapoktól kezdhetsz egy új böngésző fejlesztésébe”, mondta el a Netscape alapítója.

A Rockmelt-et Eric Vishria és Tim Howes alapította, akikkel Andreessen már korábban is sikeresen együttműködött. A cégről nagyon keveset lehet tudni, “Még korai szakaszában vagyunk a fejlesztésnek, nem lenne szerencsés sokat beszélni róla” – mondta el Vishria. A hír, hogy a néhai Netscape-es beállt a fejlesztés mögé, a figyelem középpontjába állította a céget. Egy, a cég oldaláról már eltávolított írás arra utalt, hogy a böngésző valamilyen módon kapcsolódna a Facebookhoz. A történethez hozzátartozik, hogy Andreesen a Facebook igazgatótanácsának a tagja.

Az elmúlt 18 hónap izgalmas változásokat hozott a böngészőpiacon. Az Apple-nek megjelent a Safari böngésző Windows-verziója, a Firefox pedig már a 23 százalékos részesedést is elérte, 68 százalékra szorítva vissza a Microsoft pozícióját. A Google előállt a Safarihoz hasonlóan WebKit alapú Chrome böngészőjével, és már egy Chrome operációs rendszer megjelentetését tervezi, aminek elsődleges feladata a böngésző kiszolgálása lesz, írta meg a CNET.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés