Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tárkapacitás a számok tükrében

Laptop

Tárkapacitás a számok tükrében

A Kingston Digital Inc., a Kingston Technology Company Inc. Flash memóriagyártó tagvállalata számszerűsítette, hogy mit is jelent valójában a memóriák tárkapacitása a feltölthető zeneszámok, videok és fényképek vonatkozásában.

Az egyre bővülő digitális tartalmak kezelése miatt, mind többen teszik fel maguknak a kérdést: mennyi adat tárolható egy Flash memória kártyán. Napjainkban, a fogyasztókhoz egyre több adat jut el, és bármekkora is legyen a digitális fényképezőgép, mobiltelefon, videokamera vagy mp3-lejátszó memóriája, az mindig kevésnek tűnik. Sokak számára egyszerű a memóriakérdés: a több jó, a kevés rossz.

“A memóriakapacitás esetében az a fontos, hogy a fogyasztók megértsék, mit jelent a kapacitás az adott termék használatára vonatkozóan. Az alábbi táblázatban azt szeretnénk megmutatni, hogy a felhasználók mennyi adatot képesek tárolni a különböző kapacitású Kingston Flash memóriákon. Ez segíthet eldönteni, hogy melyik termékünk kapacitása felel meg leginkább az igényeiknek” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Annak érdekében, hogy tárolóeszközünk képességeit minél jobban kihasználhassuk, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen típusú fájlból mennyi tárolható rajta adott tárolókapacitás mellett. Talán a mindennapi felhasználó nem is gondolná, hogy egy 64 GB tárkapacitású Kingston Flash memórián, több mint 13.000 darab, 12 megapixeles fénykép vagy akár 1,3 millió 35 KB méretű, e-mailenkénti csatolt fájl tárolható. Szintén jól érzékelteti a Kingston memóriák teljesítményét a következő összehasonlítás, mely szerint egy 4 GB tárhellyel rendelkező memóriakártyára 760 zeneszám tölthető fel. Ha sikerül végighallgattuk a nem csekély, közel 12 órányi zenét, akkor gond nélkül feltölthetünk a helyére, akár 272 percnyi videot vagy 408 darab hangoskönyv anyagát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés