Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem szűnt meg a 3D Realms

Laptop

Nem szűnt meg a 3D Realms

Bár a Duke Nukem Forever nevű játékot fejlesztő programozókat elbocsátotta 3D Realms, a cég nem szűnt meg, és az alapítói ismét ígéretet tettek egy Duke Nukem játék elkészítésére.

Nem szűnt meg a 3D Realms, a Duke Nukem Forever nevű játékot fejlesztő programozókat azonban pénzhiány miatt kénytelen volt elbocsátani. A cég egy jelenleginél kisebb stúdióként működik majd tovább és folytatják a munkát a Duke Nukem játékokon, írta egy közleményben George Broussard a cég társalapítója.

#cod1#

Az 1987-ben alapított, és a shareware játékformát népszerűvé tevő cég Duke Nukem játéksorozatának az utolsó része 12 éve jelent meg. A 3D Realms azóta, az egykor rendkívül sikeres lövöldözős játék folytatásán dolgozott, a készülő programról pedig általában egy-két évente kiadott valamilyen előzetest. A játékot azonban soha nem sikerült befejezniük, ami részben annak is köszönhető, hogy három- négy évente újrakezdték a fejlesztését, mivel általában ennyi idő alatt avult el az a verzió, amin éppen dolgoztak.

A talán legrégebb óta fejlesztett játékprogramot a Take-Two Interactive, a GTA kiadója szerette volna megjelentetni, a jogokért korábban 12 millió dollárt fizetett. A kiadó a hónap elején bejelentette, hogy nem támogatja tovább a fejlesztést, és ezután kezdtek el írni az újságok a 3D Realms megszűnéséről, ekkor azonban még egyik cég sem volt hajlandó kommentálni az értesüléseket. A Take-Two a múlt héten beperelte a Duke Nukem fejlesztőit, mivel a cég annak ellenére sem volt képes elkészíteni a játékot, hogy kiadó rendkívül hosszú ideig támogatta a fejlesztését.

George Broussard az IGN.com által nyilvánosságra hozott közleményében tagadta a kiadó vádjait, és azt állította, hogy a 3D Realms semennyit sem látott a Take-Two pénzéből, mivel az összeget a Duke Nukem korábbi kiadójának az Infogrames/GT Interactive-nak fizette az amerikai cég, és a lövöldözős játék fejlesztését idáig az alapítók finanszírozták. A nem túl egyértelműen megfogalmazott közlemény szerint, annak ellenére, hogy a Duke Nukem Forever jogai a Take – Two tulajdonát képezik, “bizonyos jogok a játék értékesítésére továbbra is a 3D Realms kezében vannak.”

Bár a közleményben a cégalapító ismét megnyugtatta a játéksorozat rajongóit, és azt írta, hogy lesznek új Duke Nukem játékok, a sorozat eddigi történetének ismeretében, nem valószínű, hogy ebben még sokan hisznek.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés